Frykter turister koster dem sommeren

Spanske innbyggere får ikke lov til å reise mellom ulike regioner, men strendene på Mallorca er fulle av tyske turister. Det bekymrer.

STRENGT: Selv om tyskerne nå får reise til Mallorca uten å havne i karantene etterpå, er fortsatt om avstand og strenge regler i Spania. Foto: Enrique Calvo / Reuters / NTB
STRENGT: Selv om tyskerne nå får reise til Mallorca uten å havne i karantene etterpå, er fortsatt om avstand og strenge regler i Spania. Foto: Enrique Calvo / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innbyggerne i Spania lever fortsatt under strenge smittevernregler. En av reglene er blant annet at det ikke er lov å reise fra regionen man er bosatt i.

Likevel får tyske turister lov til å reise til ferieøya Mallorca, etter at tyske myndigheter fjernet regionen Balearene fra lista over røde områder.

Turistene må vise en negativ coronatest ved innreise hvis de ankommer med fly eller båt. Hvis de kjører bil trenger de ikke framvise coronatest, skriver El País.

- Det gir absolutt ingen mening at vi i Spania ikke kan bevege oss mellom regioner, men enhver utlending kan komme hit og spre smitte, sier Madrid-innbygger Emilio Rivas til nyhetsbyrået Reuters.

- Booking-boom

Det er svært mange tyske turister som nå er på vei til Balearene. Det bekrefter flere charterselskaper overfor den spanske avisa El Pais.

- Vi har en booking-boom for påska, sier talsperson Thomas Daubenbüchel i selskapet Alltours til avisa.

Han forteller at de satt opp 20 fly fra Düsseldorf til Mallorca. Alle billettene ble utsolgt på to dager.

En rekke flyselskaper har de siste dagene satt opp flere hundre flyginger fra Tyskland til øygruppa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer