Frykter turister koster dem sommeren

Spanske innbyggere får ikke lov til å reise mellom ulike regioner, men strendene på Mallorca er fulle av tyske turister. Det bekymrer.

STRENGT: Selv om tyskerne nå får reise til Mallorca uten å havne i karantene etterpå, er fortsatt om avstand og strenge regler i Spania. Foto: Enrique Calvo / Reuters / NTB
STRENGT: Selv om tyskerne nå får reise til Mallorca uten å havne i karantene etterpå, er fortsatt om avstand og strenge regler i Spania. Foto: Enrique Calvo / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innbyggerne i Spania lever fortsatt under strenge smittevernregler. En av reglene er blant annet at det ikke er lov å reise fra regionen man er bosatt i.

Likevel får tyske turister lov til å reise til ferieøya Mallorca, etter at tyske myndigheter fjernet regionen Balearene fra lista over røde områder.

Turistene må vise en negativ coronatest ved innreise hvis de ankommer med fly eller båt. Hvis de kjører bil trenger de ikke framvise coronatest, skriver El País.

- Det gir absolutt ingen mening at vi i Spania ikke kan bevege oss mellom regioner, men enhver utlending kan komme hit og spre smitte, sier Madrid-innbygger Emilio Rivas til nyhetsbyrået Reuters.

- Booking-boom

Det er svært mange tyske turister som nå er på vei til Balearene. Det bekrefter flere charterselskaper overfor den spanske avisa El Pais.

- Vi har en booking-boom for påska, sier talsperson Thomas Daubenbüchel i selskapet Alltours til avisa.

Han forteller at de satt opp 20 fly fra Düsseldorf til Mallorca. Alle billettene ble utsolgt på to dager.

En rekke flyselskaper har de siste dagene satt opp flere hundre flyginger fra Tyskland til øygruppa.

Vil ikke «miste» sommeren

Selv om turist-sektoren på Mallorca er glade for at det nå begynner å komme turister igjen, skal de være forsiktige.

- Vi vil ikke kaste bort all innsatsen vi har gjort så langt for fem dager, og så miste sommeren. Det ville vært katastrofalt, sier viseadministrerende direktør José Luis Zoredai selskapet Exceltur.

Påska markerer som regel starten på den spanske turistsesongen.

Redd

KLAR: Bent Høie gjestet Nyhetsmorgen på NRK, der forklarte han at de som kommuner med høyt smittetrykk ikke bør reise hjem til familie i påska. Bilder fra NRK. Vis mer

I tillegg til at spanjolene ikke får reise mellom ulike regioner i landet i påska, så er noen også redde.

- I tillegg så er jeg redd for å dra noe sted i tilfelle jeg blir smittet av en franskmann eller tysker, sier 76 år gamle Angelines Ruiz til Reuters.

Franske myndigheter vurderte å åpne opp for at man kunne dra til Spania, men de har nå kommet inn i tredje bølge av pandemien, og innført strengere smitteverntiltak i en rekke regioner i igjen.

Stenger tidlig

Selv om tyskerne ikke lenger må i karantene når de kommer hjem igjen etter en tur til Mallorca, så er ikke hverdagen i ferieparadiset helt som den var før pandemien.

Det har blant annet blitt innført en grense på hvor mange som kan bo under samme tak, og alle barer og restauranter stenger klokka 17, skriver nyhetsbyrået AP.

Til tross for at man ikke må i karantene, så fraråder fremdeles tyske myndigheter reiser som ikke er nødvendige.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer