Nye arbeidsledighetstall:

Frykter varig coronasmell

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det trengs klare tiltak for å unngå at coronaledigheten biter seg fast i Norge.

UROLIG FOR LEDIGHETEN: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet mener man må komme med klare tiltak for å unngå at coronaledigheten nå biter seg fast i Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UROLIG FOR LEDIGHETEN: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet mener man må komme med klare tiltak for å unngå at coronaledigheten nå biter seg fast i Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg er helt klart urolig for langtidseffektene av den høye coronaledigheten, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre til Børsen.

Fredag ble de nye arbeidsledighetstallene fra NAV lagt fram. Det var i forkant ventet å være dyster lesning ett år inn i pandemien og midt i ei tid da store deler av landet er nedstengt.

Den antakelsen viste seg å være korrekt.

- I mars har vi igjen over 210 000 arbeidssøkere registrert hos NAV. Dette er det høyeste antallet siden september i fjor, og understreker de alvorlige konsekvensene pandemien har på arbeidsmarkedet, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte fredag formiddag om statistikken.

Støre mener vi nå må gjøre grep for å klare å unngå at ledigheten biter seg fast i Norge.

Forblir arbeidsledige

- Når pandemien går mot slutten må vi gjøre alt vi kan for at permitterte og ledige kommer tilbake til jobb og at bedriftene kan ta opp igjen aktiviteten. Men både forskning og erfaring viser at ved høye permittering- og ledighetstall, er det noen som forblir utenfor, sier Støre til Børsen.

Han frykter altså at flere av dem som har falt ut av arbeidslivet i løpet av coronapandemien, ikke kommer seg tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer