Frykter varig krise

En ny smittebølge vil kunne gi en mer langvarig økonomisk krise, advarer finansminister Jan Tore Sanner (H) før møtet med nærings- og arbeidslivet onsdag.

ADVARER: Jan Tore Sanner mener det e ren stor usikkerhet i tida som kommer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ADVARER: Jan Tore Sanner mener det e ren stor usikkerhet i tida som kommer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Finansminister Jan Tore Sanner (H) ,næringsminister Iselin Nybø (V) og arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tar da imot de store organisasjonene i arbeids- og næringslivet for å drøfte koronasommeren og tiden fremover.

- Det er stor usikkerhet om tiden som kommer. Hvis vi får en ny smittebølge, vil det kunne føre til en mer langvarig krise, sier Sanner til NTB.

- Derfor er det viktigste vi alle kan gjøre nå – også for norsk økonomi – å følge smitteverntiltakene og sammen bidra til å holde smitten nede, konstaterer han.

LO, NHO, Virke, Unio, KS, Akademikerne, Spekter, YS, SMB og Norges Rederiforbund kommer onsdag med sine innspill til regjeringen.

- Krisen ikke over

Regjeringen jobber nå på spreng for å finne ut hvilke følger pandemien får for norsk økonomi fremover.

Det er allerede klart at det norske bruttonasjonalproduktet kommer til å falle kraftig i år, og i statsbudsjettet for 2021 i oktober kommer nye anslag.

- Denne våren har vi opplevd det største økonomiske tilbakeslaget i nyere tid. Samtidig har vi gjennom sommeren sett flere tegn til oppgang. Aktiviteten er på vei opp, oljeprisen har steget, flere har kommet tilbake i jobb, og boligprisene har steget, sier Sanner og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer