Coronautbruddet på «Diamond Princess»:

- Frykter vi ikke får se familien igjen

I en ny dokumentar forteller besetningsmedlemmer på cruiseskipet «Diamond Princess» om frykten, kaoset og det harde arbeidet om bord etter at coronaviruset ble påvist og begynte å spre seg fra person til person.

I KARANTENE: Cruiseskipet Diamond Princess settes i karantene i Yokohama i Japan den 4. februar 2020. Ombord befant det seg 3700 personer. Totalt 712 av dem ble smittet av coronaviruset. Foto: Eugene Hoshiko/AP/NTB
I KARANTENE: Cruiseskipet Diamond Princess settes i karantene i Yokohama i Japan den 4. februar 2020. Ombord befant det seg 3700 personer. Totalt 712 av dem ble smittet av coronaviruset. Foto: Eugene Hoshiko/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da det enorme cruiseskipet forlot land den 20. januar 2020, var alt som det skulle være.

Kasinoene var åpne, passasjerene kunne delta på ulike aktiviteter, bli underholdt, spise deilige retter i restaurantene eller bare vandre fritt rundt og komme i kontakt med hverandre.

Lite visste de 3700 menneskene om bord på «Diamond Princess» at cruise-lykken snart skulle snu.

Smittespredning

Den 3. februar 2020 ble det det kjent at det til da nokså ukjente og helt nye coronaviruset var påvist på cruiseskipet.

En passasjer som hadde vært om bord i fem dager hadde testet positivt.

- Mine damer og herrer. Situasjonen er under kontroll og det er derfor ingen grunn til bekymring, sa kapteinen via høyttaleranlegget, ifølge Washington Post.

Men kontroll var det neppe.

Kort tid seinere ble viruset nemlig oppdaget hos ytterligere ti passasjerer, og smitten fortsatte å spre seg gjennom skipet.

I ettertid vet vi at minst 712 av skipets passasjerer og mannskap ble smittet, og at fjorten av dem døde.

Besetningen forteller

For alle de 3700 menneskene om bord skulle de neste 14 dagene vise seg å bli alt annet enn hva de hadde forventet. De 2666 passasjerene ble nødt til å tilbringe hver bidige time på lugarene sine i karantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer