Fiskeoppdrett:

Fryktet at millioner kunne renne ut i dette hullet

Verdier for flere titalls millioner sto strandet i et norsk øysamfunn.

SPERRER VEIEN: Dette hullet byr på store problemer for en av Norges største næringer. Foto: Trøndelag Fylkeskommune
SPERRER VEIEN: Dette hullet byr på store problemer for en av Norges største næringer. Foto: Trøndelag Fylkeskommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Etter over 17 timer ble veien som stoppet fisketransporten åpnet igjen onsdag ettermiddag, melder lokalavisa Hitra-Frøya.

Et hull i Trøndelag skapte onsdag enorm hodebry for noen av landets største oppdrettsselskaper.

For da styrtregnet meldte seg tirsdag kveld, sørget store vannmasser for å grave ut grunnen under fylkesvei 714 i Orkland. Veien ble følgelig stengt og den eneste omkjøringsmuligheten for de som skulle til og fra øyregionen Hitra og Frøya, var bare åpen for personbiler.

Dermed var noen av landets største oppdrettsselskaper kastet ut i en potensiell krise. For øyregionen huser anlegg og kontorer for milliardkonsernene Salmar, Mowi og Lerøy.

Salmar meldte onsdag at rundt 40 vogntog var forhindret fra å laste eller komme seg ut fra øya.

- Laks er ferskvare, så innen denne sektoren er det ingen som har det travlere med tanke på transport. Vi legger til grunn at Vegvesenet gjør jobben sin, sa konsernsjefen selv, Gustav Witzøe, til Børsen onsdag formiddag.

Han henviser til Salmars fabrikksjef Frode Arntsen for ytterligere kommentarer. Han har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser. Til lokalavisa Hitra-Frøya sier han imidlertid at situasjonen vil bli «veldig alvorlig hvis dette blir langvarig».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer