Nato:

FT: Skal diskutere Stoltenberg-framtid

Ifølge Financial Times er det bred enighet om forlengelse av sjefsstillingen.

KAN FORLENGES: Mye tyder på at Jens Stoltenberg fortsetter som Nato-generalsekretær lenger enn planlagt. Foto: Thomas Coex /AFP /NTB
KAN FORLENGES: Mye tyder på at Jens Stoltenberg fortsetter som Nato-generalsekretær lenger enn planlagt. Foto: Thomas Coex /AFP /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag er det Nato-krisemøte i Brussel, i forbindelse med den pågående invasjonen av Ukraina. Dagen markerer også én måned med krig i landet, og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal tale i møtet.

Agenda for krisemøtet vil blant annet være hvordan Nato kan bistå Ukraina i å forsvare seg mot russerne, men tema vil også være hvorvidt generalsekretær Jens Stoltenberg skal bli værende i sjefsstillingen lenger, skriver Financial Times.

TV 2 erfarer at perioden vil bli utvidet med ett år.

Som kjent er han utnevnt til sentralbanksjef i Norge, og skulle etter planen være ferdig i Nato i september. Han skal i utgangspunktet tiltre rollen som sentralbanksjef i desember.

- Ingen enkel oppgave

Krigen har ifølge avisa med stor sannsynlighet utsatt planene, og FT melder at det er bred oppslutning blant toppene om å forlenge perioden.

- Vi synes Jens Stoltenberg har gjort en fantastisk jobb. Dag ut og dag inn har han spilt en sentral lederrolle for Nato. Stoltenberg er en stor ressurs for alliansen, sier sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan til FT.

Flere mener det er risikabelt å gjøre utskiftninger på toppen under Natos største sikkerhetstrussel siden den kalde krigen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer