Full arvekrig etter mystisk dødsfall

Oligark døde under mystiske omstendigheter like før jul. Nå skaper arveoppgjøret full familiesplid.

DØDE: Dmitry Zelenov, som har bygget opp en enorm formue på eiendom, skal ha falt ned en trapp i Antibes under ferietur med venner i desember. Han døde på sykehus kort tid etter. Foto: DR
DØDE: Dmitry Zelenov, som har bygget opp en enorm formue på eiendom, skal ha falt ned en trapp i Antibes under ferietur med venner i desember. Han døde på sykehus kort tid etter. Foto: DR Vis mer
Publisert

Like før jul ble den styrtrike forretningsmannen Dmitry Zelenov (50) funnet død under mystiske omstendigheter. Zelenov var på besøk hos venner i det franske ferieparadiset Antibes, da han pådro seg kritiske hodeskader.

Den russiske eiendomsmogulen skal ha begynt å føle seg uvel under en middag med venner, og forlot derfor selskapet tidlig, før han seinere ble funnet død ved enden av ei trapp.

50-åringen ble sendt til et sykehus i Nice, men livet sto ikke til å redde. Han ble erklært død 10. desember.

Og mens politiet har startet etterforskning av det som beskrives som en svært mystisk hendelse, har Zelenovs etterlatte havnet i full familiefeide over arven.

- Skikkelig galt

Ifølge internasjonale medier skal Zelenov ha vært god for 1,4 milliarder dollar da han gikk bort - en formue som primært skyldes eiendomsutvikling og andre investeringer.

Utfordringen nå er imidlertid at Zelenov, som etterlot seg kona Natalia og fem barn, ikke hadde skrevet et testament, ifølge Forbes. Dermed står familien uten en plan eller retning for hvordan verdiene skal fordeles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer