Full cruisekrig: - Et luftslott

Tertnes Holding vil bygge nullutslippsfri cruisehavn på naturperle på Askøy. Det møter hard motstand.

SÅNN KAN DET BLI: Om noen år kan Eidsvika på Askøy se ut som dette. Det ønsker ikke Naturvernforbundet. Foto: Tertnes Holding
SÅNN KAN DET BLI: Om noen år kan Eidsvika på Askøy se ut som dette. Det ønsker ikke Naturvernforbundet. Foto: Tertnes Holding Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Det har vært harde diskusjoner på Askøy etter at Tertnes Holding lanserte store planer om å bygge en svær internasjonal cruisehavn i Eidsvika.

Prosjektet har fått navnet Kildn, og planen er å lage verdens første nullutslippshavn for sjøgående passasjertrafikk. De vil også etablere en «fjordmetro».

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle saker her.

Siden 2020 har prosjektet møtt motstand fra innbyggere, politikere, Naturvernforbundet og også Bergens Tidende har tatt til motmæle i en lederartikkel.

En av de som virkelig har satt seg på bakbeina, er Jan Nordstrøm i Naturvernforbundet Askøy. Eidsvika er nemlig en såkalt LNF-sone - landbruks-, natur- og friluftsområde.

- Alt det forsvinner. Tertnes Holdning har vært misfornøyd med oss i Naturvernforbundet fordi vi ikke vil i dialog. Men vi vil la området være. Det er ikke rom for noe kompromiss. Det er helt umulig. Enten vinner vi og naturen eller så vinner de, sier han og legger til:

- Jeg håper at fornuften, altså naturvern, seirer, og at området kan brukes som i dag for framtidige generasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer