Full cruisestrid: - Steder vil dø

Bergensere flest vil redusere cruisturismen av hensyn til klima. MDG foreslår totalforbud av store skip, men anklages for å ta livet av Kyst-Norge.

MYE TRAFIKK: Om lag en fjerdedel av verdens cruiseskip er innom Bergen. Foto: Shutterstock / NTB
MYE TRAFIKK: Om lag en fjerdedel av verdens cruiseskip er innom Bergen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Børsen): Cruiseturisme setter store avtrykk på norsk natur og klimagassutslipp. Det skriver Reisemålsutvalget i sin ferske rapport, som mener de skadelige utgiftene er den viktigste utfordringen for næringen.

Utvalgsleder Trine Skei Grande presenterte hovedfunnene under et arrangert om cruiseturisme i regi av Bergen Næringsråd fredag. Hun mener at det er mulig å gjøre næringen mer bærekraftig i framtida.

- Hvis vi innfører nye teknologier på skipene, sørger for at de sosiale arbeidsforholdene er bra om bord, så går det an å gjøre nettopp det. Jeg har troen på at cruisenæringen har ei framtid, men da må de se på de grønne løsningene framover, sier Skei Grande til Børsen.

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle saker her.

Vil redusere trafikken

Den tidligere Venstre-lederen og nåværende Footprint-rådgiveren har ikke alle med seg på dette.

Cruiseturismen har i mange år splittet Norges nest største ny. Om lag en fjerdedel av alle cruiseskip i verden, ankommer Bergen, og hvert år stilles spørsmål om hvor mange skip og turister det egentlig er plass til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer