Full forvirring: - Vi trakk oss ikke

Vaksinegiganten AstraZeneca avviser at de trekker seg fra dagens EU-møte.

Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo/File Photo/File Photo/File Photo
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo/File Photo/File Photo/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag meldte Reuters, som siterte en EU-kilde, at vaksineprodusenten AstraZeneca hadde trukket seg fra dagens vaksinemøte med EU-kommisjonen.

Nå avviser selskapet dette overfor NRK.

- Stemmer ikke. Vi er med på møtet med EU-kommisjonen senere idag, vår Europa-sjef deltar der blant annet, sier direktør i Sverige Jacob Lund til NRK.

Etter planen skal partene diskutere bakteppet for selskapets forsinkede vaksineleveranser.

En rekke EU-topper har de siste dagene kommet med krass kritikk mot produsenten, og krevd innsyn i selskapets prosesser.

Tar til motmæle

I et intervju med den italienske avisen La Republicca har selskapets toppsjef Pascal Soriot svart på kritikken som har kommet etter at AstraZeneca varslet en dramatisk reduksjon i leveransen.

Han erkjenner at det har vært forbigående problemer i forskjellige regioner, ikke minst i EU. Samtidig har Storbritannia, som allerede har godkjent vaksinen, sikret seg større leveranse.

- Men kontrakten med britene ble underskrevet tre måneder før avtalen ble inngått med EU. Så vi har i forhold til Storbritannia hatt tre måneder ekstra til å klargjøre alle forbigående problemer med leveringen av coronavaksinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer