Full forvirring: - Vi trakk oss ikke

Vaksinegiganten AstraZeneca avviser at de trekker seg fra dagens EU-møte.

Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo/File Photo/File Photo/File Photo
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo/File Photo/File Photo/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag meldte Reuters, som siterte en EU-kilde, at vaksineprodusenten AstraZeneca hadde trukket seg fra dagens vaksinemøte med EU-kommisjonen.

Nå avviser selskapet dette overfor NRK.

- Stemmer ikke. Vi er med på møtet med EU-kommisjonen senere idag, vår Europa-sjef deltar der blant annet, sier direktør i Sverige Jacob Lund til NRK.

Etter planen skal partene diskutere bakteppet for selskapets forsinkede vaksineleveranser.

En rekke EU-topper har de siste dagene kommet med krass kritikk mot produsenten, og krevd innsyn i selskapets prosesser.

Tar til motmæle

I et intervju med den italienske avisen La Republicca har selskapets toppsjef Pascal Soriot svart på kritikken som har kommet etter at AstraZeneca varslet en dramatisk reduksjon i leveransen.

Han erkjenner at det har vært forbigående problemer i forskjellige regioner, ikke minst i EU. Samtidig har Storbritannia, som allerede har godkjent vaksinen, sikret seg større leveranse.

- Men kontrakten med britene ble underskrevet tre måneder før avtalen ble inngått med EU. Så vi har i forhold til Storbritannia hatt tre måneder ekstra til å klargjøre alle forbigående problemer med leveringen av coronavaksinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.