Gardermoen

Full forvirring: Disse flyene går

Sjekk liten skrift på billetten eller i papirene.

FLY SOM GÅR: Har du bestilt flytur med SAS, bør du sjekke billetten din. Foto: Øystein Andersen/Dagbladet
FLY SOM GÅR: Har du bestilt flytur med SAS, bør du sjekke billetten din. Foto: Øystein Andersen/Dagbladet Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): Et lite og for de fleste overraskende lyspunkt i forvirringen på Gardermoen etter at SAS-streiken ble satt i gang: Flere SAS-fly vil fortsette å gå.

Det er det mange fortvilte reisende på flyplassen, som enda ikke har fått med seg.

Tavlene over fly som normalt skulle gått i dag er ikke endret tross streiken. Det er ingen markeringer for kansellerte fly. Det er den ene grunnen til forvirringen på Gardermoen.

Den andre er at det står «gammel» SAS-logo ved alle fly med SAS-varemerke SK.

Men virkeligheten er mer nyansert enn som så.

Sjekk billetten

En av de SAS-ansatte som informerer publikum, forklarer det slik:

- Det er forskjell på «gamle» SAS, SAS Link og SAS Connect. Som vi har forstått er det bare fly med «gamle» SAS som er innstilt. SAS Link og SAS Connect går foreløpig etter planen.

PÅ BAKKEN: SAS fly på rekke og rad ved Oslo Lufthavn Gardermoen etter at det ble klart at 900 SA-piloter tas ut i streik. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
PÅ BAKKEN: SAS fly på rekke og rad ved Oslo Lufthavn Gardermoen etter at det ble klart at 900 SA-piloter tas ut i streik. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Til Dagbladet forklarer kommunikasjonssjef Tonje Sund i SAS Norge at SAS har tre såkalte produksjonsplattformer - SAS Link, SAS Connect og SAS Scandinavia.

Link og Connect er dekket av andre tariffområder, mens streikevarselet som foreligger nå kom fra SAS Scandinavias pilotforeninger.

- Så de er ikke omfattet av streiken, så der vil det i utgangspunktet bli operert med planlagte flighter.

Oppfordringen er derfor klar:

- Sjekk hva som gjelder for din flight, for det er fly som går, sier Sund.

ANSVAR: Leder i norske SAS-flygeres forening mener ansvaret ligger på andre siden av bordet. Video: Mia Engenes Bratlie. Reporter: Jon Even Andersen, Børsen Vis mer

Kan bli påvirket

Dette gjelder også leverandører som er innleid hos SAS på langtidskontrakt - som for eksempel City Jet.

Også disse flyene kan imidlertid bli påvirket av den pågående streiken, fordi det er et nettverk av ruter som henger sammen, forklarer Sund.

- Nå er det SAS Scandinavia som er i streik, men det er et gigantisk omgang, så det kan bli forstyrrelser også i andre deler av nettverket vårt.

Det betyr at de som har SAS-billetter til London, Haugesund, Alicante med flere reisemål bør sjekke billetten og papirene ekstra nøye før de avlyser turen.

Nettsidene til Avinor.no, som opererer over 40 flyplasser i Norge, har oversikten over SAS-fly som går likevel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer