Nye coronaregler i Bærum:

Full forvirring etter skjenkegrep

Nå må du oppgi adresse for å få drikke alkohol i Bærum, men ingen kan svare på hvordan det skal kontrolleres.

HOLDER ÅPENT: Bærum kommune lar servingssteder holde åpent, men det er bare kommunens innbyggere som får slippe inn. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
HOLDER ÅPENT: Bærum kommune lar servingssteder holde åpent, men det er bare kommunens innbyggere som får slippe inn. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi prøver å bruke både hodet og hjertet.

Det sier kommunaldirektør Bente Herdlevær til Børsen, etter at Bærum kommune tidligere torsdag vedtok nye coronaregler.

Mest oppsiktsvekkende var punktet om at det nå utelukkende er kommunens egne innbyggere som skal få lov til å gå på treningssentre eller spise og få servert alkohol ute.

- Vi ønsker å ha tillit til befolkningen. Tiltakene er allerede så inngripende, at vi må stole at folk har skjønt at dette må tas på alvor, sier kommunaldirektør Bente Herdlevær i Bærum kommune til Børsen.

Kommunen vet med sikkerhet at flere har strømmet til kommunen når Oslo tidligere har stengt ned. For da Bærum åpnet kjøpesentrene 18. februar, økte mobiliteten til både Fornebu og Sandvika sentrum.

- Til tross for dette velger vi altså å holde åpent, men med strenge tiltak.

Helt konkret skal nå serveringssteder be gjestene om å oppgi telefonnummer og bostedsadresse, før de får slippe til i lokalene.

- Aner ikke

Daglig leder ved Restaurant Caspar i Sandvika, Monica Bølgen, er både positiv og forvirret:

- Jeg tenker at dette i utgangspunktet er et fornuftig grep av kommunen, men at selve gjennomføringa av tiltaket framstår litt komplisert. Vi fikk beskjed om dette seint i går kveld, og fikk konklusjonen nå, så dette er helt nytt for oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer