Full forvirring om handelskrig

Børsene reagerte spontant. Forholdet mellom Kina og USA mot nytt lavmål.

SPONTANT: President Donald Trump var raskt ute på Twitter etter at hans handelsrådgiver Peter Navarro uttalte at handelsavtalen med Kina er avsluttet. Foto: Tom Brenner, Reuters / NTB scanpix
SPONTANT: President Donald Trump var raskt ute på Twitter etter at hans handelsrådgiver Peter Navarro uttalte at handelsavtalen med Kina er avsluttet. Foto: Tom Brenner, Reuters / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Motstridende uttalelser og en serie av dementier kastet full forvirring over Trump-administrasjonens holdning til Kina i natt.

Det startet med at handelsrådgiver Peter Navarro på spørsmål fra Fox News kunngjorde at handelsavtalen med Kina «er avsluttet».

Vendepunktet

Navarro sa til TV-kanalen at vendepunktet kom da USA først ble informert om spredningen av coronaviruset etter at en kinesisk delegasjon hadde forlatt Washington etter å ha signert første fase av handelsavtalen 15. januar.

- Det skjedde på et tidspunkt der de allerede hadde sendt hundretusenvis av mennesker til dette landet for å spre viruset. Det var bare minutter etter at flyet tok av at vi først begynte å høre om viruset, sa Navarro.

Fastholder svekket tillit

Kort tid etterpå rykket president Donald Trump ut på Twitter der han tilbakeviste at handelsavtalen er skrotet.

- Handelsavtalen er intakt. Forhåpentlig vil Kina fortsette å etterleve betingelsene i den, skrev Trump.

Deretter rykket Navarro selv ut med et dementi av seg selv. Det vil si - han hevdet at uttalelsen var tatt ut av sin kontekst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer