Carlsberg:

Full forvirring om Russland

Det danske ølmerket nekter for å ha solgt bryggerier.

NEKTER FOR SALG: Kort tid etter meldinger om salg av Carlsberg-bryggerier, dementerer det danske selskapet nyheten. Foto: Shutterstock / NTB
NEKTER FOR SALG: Kort tid etter meldinger om salg av Carlsberg-bryggerier, dementerer det danske selskapet nyheten. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carlsberg selger seg angivelig ut av Russland, etter å ha inngått avtale med det tyrkiske bryggeri Anadolu Efes om salg av sine russiske bryggerier. Det melder Bloomberg.

Hvorvidt det faktisk dreier seg om et salg, er imidlertid uklart. Carlsberg har selv gått ut onsdag morgen og benektet nyheten om salget av deres åtte fabrikker i landet, ifølge Reuters.

- Nyheten reflekterer ikke sannheten, opplyser bryggeriet ifølge nyhetsbyrået.

Anadolu Efes vil, dersom det potensielle kjøpet blir realisert, sitte med mer enn halvparten av det russiske markedet. Det kan føre til at et eventuelt oppkjøp blokkeres av russiske konkurransemyndigheter.

Men også Anadolu Efes avviser salget, skriver Reuters. Ryktene om salget oppsto i det russiske mediet Vedomosti, som siterte to anonyme kilder, angivelig tett på forhandlingene.

Allerede omkring en måned etter den russiske invasjon av Ukraina sa selskapet at de ville trekke seg helt ut av Russland, men at de ville fortsette sin daværende drift inntil de fant en kjøper av virksomheten. Det danske bryggerikonsernet har fått kritikk for at de ikke har solgt seg ut av Russland tidligere, til tross for lovnadene om å trekke seg ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer