TikTok kjemper mot klokka:

Full forvirring

- TikToks dager i USA er trolig talte, og neste skritt er å stenge.

Publisert

Tida er i ferd med å løpe ut for den kinesiske giganten TikTok i USA, etter at president Donald Trump undertegnet en presidentordre om å forby appen dersom den amerikanske delen av virksomheten ikke blir solgt.

I natt norsk tid ble det klart at den kinesiske eieren av den populære appen, selskapet ByteDance, hadde sagt nei til Microsoft.

I stedet sto selskapet Oracle, som er ett av få Silicon Valley-selskaper som åpent har støttet Trumps presidentordre, igjen som den eneste offentlige budgiveren på TikToks virksomhet.

I løpet av de siste timene har tonen fra amerikanske medier vært nærmest unison: Oracles bud er akseptert, de blir med det TikToks nye eier, og appen er sikret videre liv på amerikansk jord.

Så enkelt er det tilsynelatende ikke. For nå melder statlig kinesisk TV at nyheten avvises av ByteDance, ifølge NRK. Oracle har ikke kommentert saken.

Dermed råder det nå full forvirring rundt selskapets framtid i USA.

Dype lommer

Microsoft, i samarbeid med butikkjeden Walmart, er blitt sett på som favoritten - med dypest lommer - til å kjøpe TikToks amerikanske virksomhet fra ByteDance.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer