Grensehandel

Full grensejubel: - Går for rekord

Har stått i et mareritt. Nå er alt snudd på hodet.

18 MÅNEDERS TØRKE: For grenseaktørene har coronapandemien vært en brutal opplevelse. Nå kan næringslivet omsider slippe jubelen løs.Foto: Vidar Ruud / NTB

18 MÅNEDERS TØRKE: For grenseaktørene har coronapandemien vært en brutal opplevelse. Nå kan næringslivet omsider slippe jubelen løs.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Vis mer
Publisert

Da den norske regjeringen innførte karantene for alle nordmenn som reiste over svenskegrensa i juli, mistet grensebutikkene bortimot all inntekt over natta.

Blant de hardest rammede var Nordbysenteret i Strömstad kommune.

Senteret har i årevis vært en harryfavoritt blant mange nordmenn. Da coronakrisa for alvor traff Norge 12. mars i fjor, stupte omsetningen for grensedestinasjonen til katastrofale nivåer.

- For hele perioden med stengte grenser falt omsetningen med 97 prosent. Det er tilnærmet lik null, og er ikke noe å leve av. Tallene viser helt tydelig hvem vi er avhengig av. Det er nordmenn, sier senterleder Ståle Løvheim til Børsen.

- Hadde aldri trodd

Men etter 18 måneder i skyggenes dal, sto jubelen i taket da shoppingtallene for Nordbysenteret var klare forrige uke. For fasit viste en besøksvekst på én prosent, sammenlignet med samme uke i rekordåret 2019.

- Da vi så det så sto jubelen i taket her hos oss, sier Løvheim, som mener at de nå er «tilbake til normalen».

- Etter 18 måneders tørke så er det veldig gøy å se at kundene kommer tilbake. De er her. Vi hadde trodd at det ville ta lenger tid å komme tilbake, så nå er vi kjempefornøyde med å se at det går langt bedre enn forventet, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer