Grensehandel

Full grensejubel: - Går for rekord

Har stått i et mareritt. Nå er alt snudd på hodet.

18 MÅNEDERS TØRKE: For grenseaktørene har coronapandemien vært en brutal opplevelse. Nå kan næringslivet omsider slippe jubelen løs.Foto: Vidar Ruud / NTB

18 MÅNEDERS TØRKE: For grenseaktørene har coronapandemien vært en brutal opplevelse. Nå kan næringslivet omsider slippe jubelen løs.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Vis mer
Publisert

Da den norske regjeringen innførte karantene for alle nordmenn som reiste over svenskegrensa i juli, mistet grensebutikkene bortimot all inntekt over natta.

Blant de hardest rammede var Nordbysenteret i Strömstad kommune.

Senteret har i årevis vært en harryfavoritt blant mange nordmenn. Da coronakrisa for alvor traff Norge 12. mars i fjor, stupte omsetningen for grensedestinasjonen til katastrofale nivåer.

- For hele perioden med stengte grenser falt omsetningen med 97 prosent. Det er tilnærmet lik null, og er ikke noe å leve av. Tallene viser helt tydelig hvem vi er avhengig av. Det er nordmenn, sier senterleder Ståle Løvheim til Børsen.

- Hadde aldri trodd

Men etter 18 måneder i skyggenes dal, sto jubelen i taket da shoppingtallene for Nordbysenteret var klare forrige uke. For fasit viste en besøksvekst på én prosent, sammenlignet med samme uke i rekordåret 2019.

- Da vi så det så sto jubelen i taket her hos oss, sier Løvheim, som mener at de nå er «tilbake til normalen».

- Etter 18 måneders tørke så er det veldig gøy å se at kundene kommer tilbake. De er her. Vi hadde trodd at det ville ta lenger tid å komme tilbake, så nå er vi kjempefornøyde med å se at det går langt bedre enn forventet, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.