Full krangel: - Grelt syn

Rikingens luksusplaner har forarget naboer. Nå dreier konflikten seg om vinduene.

MILLIARDÆR: Richard Caring har en solid formue. I fem år har han stått i kamp med naboer, ifølge britisk avis. Foto: Nils Jorgensen / Shutterstock / NTB
MILLIARDÆR: Richard Caring har en solid formue. I fem år har han stått i kamp med naboer, ifølge britisk avis. Foto: Nils Jorgensen / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det ble bråk da den britiske milliardæren Richard Caring (74) nylig ville oppgradere London-eiendommen med et dusin store trær.

Han stengte nemlig veien utenfor, en fartsåre for busser og ambulanser, da trærne skulle heises på plass. Dette forarget flere naboer.

Nå er det rikingens vinduer som er gjenstand for skyts.

Det er bare siste kapittel i en femårig kamp mellom rikingen og kona på den ene sida, og mange av de rundt 500 innbyggerne i nærheten, ifølge The Guardian.

Klubb- og restaurantkonge

Caring har gjennom sitt klubb- og restaurantimperium opparbeidet seg en formue på rundt en milliard pund. Det utgjør cirka 12 milliarder kroner.

Luksushjemmet hans til en verdi av 40 millioner pund, cirka 461 millioner kroner, ligger i Londons ærverdige South Kensington - der disputten nå utspiller seg.

Han nekter å fjerne tre «uoverensstemmende og dominerende» vinduer fra huset sitt, til tross for at et lokalt eiendomsutvalg har utstedt et varsel som pålegger ham å gjøre det.

Nabo David Erb, som heller ikke var begeistret for Carings treprosjekt, raser mot milliardærens vinduer. Han hevder Carings boligprosjekt allerede har overskredet bygningsmassegrensene vesentlig.

Han tar til orde for å fjerne vinduene.

- Etter å ha holdt ut mer enn fire år med vedvarende, ekstraordinært bråkete bygging, er jeg motvillig til å gå inn for mer arbeid, men kvistvinduene er en stor del av det som omgjør det før så nydelige Park House til et grelt syn, sier han til The Guardian.

- Tar brudd på alvor

Restaurant-magnaten har anket Royal Borough of Kensington and Chelseas (RBKC) avgjørelse om at vinduene ble satt inn uten godkjenning.

I anken hevder kona hans Patricia (41) at vinduene «er godt utformet, er passelig proporsjonert og har detaljer i tråd med den generelle viktorianske karakteren til det større verneområdet.»

Hun mener dessuten at fristen om å fjerne vinduene innen seks måneder, «faller utenfor det som er rimelig».

- Planforskrifter finnes for å beskytte nabolag. Vi tar brudd på alvor og samarbeider med grunneiere for å undersøke og fikse problemer raskt, sier utvalget i en kort kommentar, ifølge The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer