Full krangel om forklaring

Statsråd Torbjørn Røe Isaksen erkjente at han burde ha sett tidligere at noen av deltakerne på Nicolai Tangens seminar var der som privatpersoner og venner. Dette til tross for at Tangen hadde opplyst om det tre ganger.

TAR SELVKRITIKK: Tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, tar selvkritikk etter seminaret han deltok på i 2019. Video: Marte Nyløkken Helset, Dagbladet TV. 21. april 2020 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka tok statsråd Torbjørn Røe Isaksen selvkritikk på at han burde ha sett tidligere at noen av deltakerne på Nicolai Tangens seminar var der som privatpersoner og venner.

«Jeg fokuserte på at dette var en konferanse, men burde sett tidligere at noen av deltakerne var der som privatpersoner og venner. Det skaper uklarhet om arrangementet og fører til betimelige spørsmål i ettertid», uttalte han tirsdag etter å ha gått gjennom saken på nytt.

E-poster viser at Tangen gjorde Røe Isaksen oppmerksom på dette minst tre ganger: I én e-post direkte til Røe Isaksen i 2018, og to e-poster til statsrådens medarbeidere i 2019, skrev Nicolai Tangen at han inviterte venner til seminaret.

Røe Isaksen refses

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er kritisk til Røe Isaksens forklaring om hvorfor han dro på seminaret.

- Vi ser her at Torbjørn Røe Isaksen har fått et anfall av politisk motivert hukommelsestap. Og dette må ha inntruffet rett etter at han gjennomgikk sin egen korrespondanse med Nicolai Tangen, sier Moxnes til Børsen og fortsetter:

- Korrespondansen viser helt tydelig, uten noen som helst tvil, at til dette seminaret var det invitert folk som var privatpersoner og venner av Tangen. Derfor står det ikke til troende når Røe Isaksen i etterpåklokskapens klarlys sier at han burde sett dette tidligere. Dette betyr at Røe Isaksen stupte inn i dette samrøret med vidåpne øyne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer