Svart Hotell:

Full krangel om prestisjehotell

Problemene har stått i kø for hotellprosjektet som har høstet internasjonal oppmerksomhet, skriver Avisa Nordland.

SPEKTAKULÆRT PROSJEKT: Svart Hotell har beveget seg langt ut på glattisen - og risikerer å aldri realiseres, mener sentral person. Foto: Snøhetta
SPEKTAKULÆRT PROSJEKT: Svart Hotell har beveget seg langt ut på glattisen - og risikerer å aldri realiseres, mener sentral person. Foto: Snøhetta Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor skulle det Business Insider omtaler som «rett ut fra en sci-fi-film» stå klart nedenfor svartisen i Meløy kommune.

Siden 2018 har prestisjehotellet skapt oppmerksomhet i internasjonal presse, både på grunn av designet og plasseringen.

Ikke bare det - Svart Hotell skulle også bli verdens første energipositive hotell.

Det Snøhetta-tegnede hotellet har imidlertid latt vente på seg, samtidig som problemene har stått i kø, og nå er det full krangel om prosjektet, skriver Avisa Nordland.

Skal stå klart neste år

Allerede i 2019 ble samarbeidet med Snøhetta avsluttet, og manglende betaling og endrede forutsetninger ble oppgitt som årsak av det anerkjente arkitektkontoret.

I 2021 ble eiendomsselskapet Miris AS slått konkurs. Selskapet klarte ikke å bevise at det var økonomisk tilrettelagt for å innfri lånene det hadde tatt opp for å bygge luksushotellet.

I mai i fjor kom nyheten om at hotellet skal stå klart i løpet av 2024, og at det skal drives av hotellkjeden Six Senses.

- Six Senses Svart tar oss til et helt nytt nivå når det gjelder å flytte grenser. Konseptet har blitt større enn selve prosjektet, da det vil gi et futuristisk utstillingsvindu for hva som kan oppnås når det gjelder bærekraft og energiløsninger, og derfor en blåkopi innenfor gjestfrihetsbransjen og utviklingssektoren generelt, sa administrerende direktør Niel Jacobs i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer