Full krangel: - Sutrete barn

Brad Pitt beskyldes for «plyndring» av eks-superparets franske luksuspalass.

SKILT: Brad Pitt har angivelig tatt seg problematisk mye til rette på superparets luksuseiendom, ifølge ferskt søksmål. Foto: Mark Ralston / AFP / NTB
SKILT: Brad Pitt har angivelig tatt seg problematisk mye til rette på superparets luksuseiendom, ifølge ferskt søksmål. Foto: Mark Ralston / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det har blitt klart for noen hver at lykken for lengst har tatt slutt for Brad Pitt (59) og Angelina Jolie (48).

Nå eskalerer krangelen rundt deres franske luksuspalass Château Miraval i Provence i Sør-Frankrike.

Pitt og Jolie la 25 millioner euro (284 millioner kroner etter dagens kurs) på bordet for gården i 2008 og eide en halvpart hver, det samme med rosévin-virksomheten.

Krever milliarder

Det er selskapet Nouvel, som Jolie tidligere eide sin eierandel gjennom, som går til sak mot Pitt. De hevder han skylder dem 350 millioner dollar, som tilsvarer cirka 3,6 milliarder kroner, ifølge Financial Times.

SKILSMISSE-PALASS: Hollywood-paret kjøpte eiendommen i 2008, og giftet seg der i 2014, ifølge People. Nå er den gjenstand for et heftig rettsoppgjør. Foto: Michel Gangne / AFP / NTB
SKILSMISSE-PALASS: Hollywood-paret kjøpte eiendommen i 2008, og giftet seg der i 2014, ifølge People. Nå er den gjenstand for et heftig rettsoppgjør. Foto: Michel Gangne / AFP / NTB Vis mer

Nouvel hevder at Pitt har «plyndret» vingården for eiendeler etter at Angelina Jolie solgte sin eierandel i 2021 til Stoli, et selskap kontrollert av oligarken Jurij Shefler, ifølge CNN.

Pitt har hevdet at Jolie ikke kunne selge sin eierandel uten hans samtykke, og gikk til sak. Jolie nektet for dette og fulgte opp med et motsøksmål.

- Sutrete barn

I det aktuelle søksmålet hevder Nouvel at Pitt oppførte seg som et «sutrete barn» etter Jolies salg, mens han «åpenbart grabbet til seg penger» fra gården. Han skal ha ha sløst bort millioner på blant annet lydstudio, svømmebasseng og oppussing.

Det hevdes at Pitt har ekskludert Stoli fra å drive vinselskapet, ved å nekte å utnevne nøytrale styremedlemmer til styret i det Luxembourg-baserte selskapet som vingården driver gjennom.

- Opprørt over at Jolie solgte Nouvel til Stoli i stedet for ham, har Pitt opptrådt som et sutrete barn og nektet å behandle Nouvel som en likeverdig partner i virksomheten, hevder selskapet.

Pitts advokater har ikke ønsket å kommentere saken overfor FT. Kilder nær Pitt med kjennskap til saken sier ifølge avisa at anklagene er «absurde», og at investeringene på eiendommen har gagnet virksomheten. De gjør også et poeng ut av at gårdens rosévin nylig ble kåret til den beste i Provence av Le Figaro.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer