Full lockdown: - Kan forsterke problemene

Kinas finanssentrum Shanghai er stengt ned grunnet covidutbrudd. Det har ført til at bedrifter får folk til å overnatte på arbeidsplassen for å holde hjulene i gang.

STENGT NED: Myndighetene i Shanghai har stengt ned store deler av byen for å stagge coronaviruset. Foto: Shutterstock / NTB
STENGT NED: Myndighetene i Shanghai har stengt ned store deler av byen for å stagge coronaviruset. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

For første gang siden starten av pandemien opplever Kina et kraftig utbrudd av viruset. Myndighetene i Shanghai strammer grepet for å bremse spredningen av coronaviruset i det kinesiske finanssenteret.

Nedgang i økonomien

Det har de gjort ved å dele byen i to, øst og vest. Fra mandag denne uka var øst, der finansstrøkene ligger, stengt ned, mens fra i onsdag ble det full nedstengning også av vestsiden.

Meningen var egentlig at man skulle vente til fredag med å stenge ned vestsiden, men stadig økende smittetall gjorde at myndighetene så seg nødt til å framskynde det, skriver Reuters.

Det er noe den kinesiske økonomien vil merke. Ifølge et anslag gjort av kinesiske økonomer vil en nedstengning av en by som Shanghai før til en reduksjon i det kinesiske bruttonasjonalproduktet med 4 prosent.

Blant industriene som nå blir rammet er bilbransjen. To store leverandører av komponenter til bilbransjen, Aptiv og ThyssenKrupp, stengte fabrikkene sine tirsdag som følge av coronatiltakene.

Da fulgte de i fotsporene til Tesla, som allerede har stengt sin fabrikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer