Flåm:

Full lokalkrig rundt høyhus: - Kontroversielt

Det planlegges et ruvende høyhus på 90 meter i bygda med 400 innbyggere.

RUVENDE BYGG: Illustrasjoner: Mir AS
RUVENDE BYGG: Illustrasjoner: Mir AS Vis mer
Publisert

I årevis har turistene strømmet til naturskjønne Flåm for å ta i bruk den populære Flåmsbana. Lokale krefter og investorer vil nå holde på turistene lenger, og tiltrekke seg flere av dem med dype lommebøker.

I sommer ble det langt fram tegninger av det 90 meter høye bygget «Varden», som er tegnet med nettopp en varde i mente. Stein, trær og glass skal gli sømløst inn i omgivelsene, ifølge arkitektfirmaet Jensen & Skodvin.

Prosjektet har en prislapp på en milliard kroner.

Splitter lokalbefolkningen

Det har ikke akkurat vært en fulltreffer i lokalbefolkningen. Noen mener bygget ser ut som en stabel på vei til å velte, andre lurer på om arkitektene har slått hodet. Det er liten tvil om at bygget skiller seg ut, men det er også nettopp meningen, ifølge hodene bak.

- Vi skjønner jo også at det er litt kontroversielt, men man må tørre å tenke litt utenfor boksen. Det har vi virkelig følt at vi gjør. Så har vi fått masse gode tilbakemeldinger, og selvfølgelig også noen mindre gode, sier Øivind Wigand, ansvarlig for overnatting og servering i Flåm og hotelldirektør ved Fretheim Hotel, til Nettavisen, nå som debatten har lagt seg noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer