Full Oktoberfest-krig

Myndighetene i Bayern fikk bayer'n i halsen etter overskrift i tysk storavis. Nå skaper den verdenskjente ølfesten splid fra München til Dubai.

FØR PANDEMIEN: Oktoberfest i München i 2019. Foto: Andreas Gebert / Reuters / NTB
FØR PANDEMIEN: Oktoberfest i München i 2019. Foto: Andreas Gebert / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Hvert år, i slutten av september, samles flere millioner ølhunder fra inn- og utland seg i München, Bayern, Tyskland, for to uker med latter, lager og lederhosen.

Nå står imidlertid den verdenskjente ølfestivalen i kjernen for en konflikt med internasjonalt tilsnitt.

Slår tilbake

Et Oktoberfest-arrangement i Dubai - med det passende navnet «Oktoberfest i Dubai» - har gjort at den tyske ølhovedstaden har sett seg nødt til å sette skapet på plass.

- I det siste har ymse tyskspråklige medier drevet med omfattende rapportering om et Oktoberfest-arrangement i privat regi i Dubai. Overskrifter har tilsynelatende antydet at Oktoberfest i München faktisk flytter til Dubai, har planer om å flytte dit, eller finner sted i ørkenen på grunn av en mulig avlysning.

Det skriver byens Arbeids- og økonomidepartement, som offisielt er ølfestens arrangør, i en pressemelding på festivalens nettsider.

Bakgrunnen er blant annet en artikkel i den tyske storavisa Bild, som ifølge CNN skrev at tyske foretak hadde planlagt arrangementet i Dubai siden i fjor.

- Oktoberfest er en «München-original», og finner utelukkende sted i München. Planene i Dubai utføres verken på vegne av, eller med tillatelse fra, byen München, kan man lese videre i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer