Full rikingflukt: - Drittlei

Kan stå overfor en kapitalflukt på over 150 milliarder dollar.

FLYKTER: Kina, her representert ved Shanghai, har lempet på de strenge tiltakene. Dermed ser de ultrarike sitt snitt til å stikke av. Foto: Imagine China / Rex / Shutterstock / NTB
FLYKTER: Kina, her representert ved Shanghai, har lempet på de strenge tiltakene. Dermed ser de ultrarike sitt snitt til å stikke av. Foto: Imagine China / Rex / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinas raske avvikling av reiserestriksjoner, etter skrinleggingen av nullsmittestrategien, gjør at rikingflukten fra landet tiltar i styrke.

En haug med superrike tar med seg pengene og stikker. Mange plasserer midler i eiendom og eiendeler i utlandet, melder Bloomberg.

Søkeordet «emigrasjon» mer enn femdoblet seg i Kina 26. desember, dagen etter at landet nedgraderte farenivået og kunngjorde at de ville skrinlegge karantenetiltak. 110,7 millioner søkte på «emigrasjon» denne dagen på SoMe-appen WeChat.

Landet står overfor en kapitalflukt på minst 150 milliarder dollar, svimlende 1485 milliarder kroner, viser anslag fra investeringsbanken Natixis.

Prosjektet «felles velferd», som president Xi Jinping lanserte i 2021, har skremt mange rike. Den går ut på at myndighetene vil sikre velferd for alle, ikke bare for et mindretall. Xi har slått ned på industrier som teknologi og eiendom, samt utdanningssektoren.

Det kanadiske immigrasjonsselskapet Sobirovs melder om en økt pågang av kinesiske klienter som vil migrere til Nord-Amerika.

- De siste seks månedene har folk blitt drittlei, sier Feruza Djamalova, advokat i Sobirovs.

- Våre kinesiske klienter er villige til å flytte, og det så snart som mulig, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer