Full skjenke­stopp i Oslo

Innfører en sosial nedstenging av hovedstaden.

STRAMMER INN: - Det er alarmerende, sier Raymond Johansen, før han kommer med de nye strenge tiltakene for hovedstaden. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo innfører sosial nedstengning fra mandag som vil vare i tre uker. Det opplyser byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse fredag.

- Vi innfører full skjenkestopp. Skjenkestedene har gjort en stor innsats med å begrense smittespredning, men når vi innfører en sosial nedstenging av Oslo, må også skjenkingen stoppe, sa byrådslederen.

Videre forbyr kommunen alle innendørs arrangementer og stenger blant annet alle treningssentre, kinosaler, bowlinghaller og lignende.

- Smittetallene er på et altfor høyt nivå. Vi må gjøre det vi kan for å få ned smitten, uttalte byrådslederen.

Beslutningen kommer etter en dramatisk tid for utelivsbransjen i Oslo. Tidligere innstramminger har ført til at enkelte aktører tidligere denne uka besluttet å frivillig stenge dørene for sine utesteder.

- Klart svar

Det ville ikke vært økonomisk forsvarlig å holde åpent under de strenge tiltakene, mente deriblant utelivsgigant NOHO Norway.

- Vi har etterlyst klarhet og tydelighet - det har vi fått nå, er den umiddelbare reaksjonen fra administrerende direktør i NOHO Norway, Karl-Henning Svendsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.