Nye forbrukertall overrasker:

Full snuoperasjon - ikke sett siden 2019

- Det tydeligste positive stemningsskiftet i år.

SNUOPERASJON: Nordmenns tillit til norsk økonomi har ikke vært på så høyt nivå som nå, siden før coronakrisa, ifølge forbrukertillitsindeksen for desember. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
SNUOPERASJON: Nordmenns tillit til norsk økonomi har ikke vært på så høyt nivå som nå, siden før coronakrisa, ifølge forbrukertillitsindeksen for desember. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Nordmenns tro på egen og landets økonomi falt brått da coronakrisa kom. Som Børsen har skrevet stupte nordmenns vurdering av husholdningens økonomi og forventninger til landets økonomi ned til et rekordlavt nivå da coronakrisa rammet Norge.

Det ble tydelig da forbrukertillitsindeksen (CCI) falt fra minus 10,4 prosentpoeng i mars til historisk lave minus 13,3 poeng i april i år.

Det løftet seg inn mot sommeren, før nordmenns tro på økonomien nok en gang falt da smittetallene økte og smitteverntiltakene igjen ble strammet inn i høst.

Vaksinenyhet

Fredag ble ferske tall for desember lagt fram, og for første gang i år viser statistikken grønne tall. For forbrukertillitsindeksen har passert nullstreken til et positivt nivå, og CCI er i desember på 0,5 poeng, viser den seineste tillitsmålingen fra Opinion.

- Den betydelige stigningen i forbrukertilliten nå i desember må ses i sammenheng med flere nyhetsmeldinger om en snarlig godkjenning av coronavaksinen i EU og Norge, og planlagt oppstart av vaksinering, og dermed troen på at samfunnet gradvis vil få kontroll på coronaviruset. Det vil i sin tur ha positive konsekvenser for økonomien, skriver Henrik Høidahl, seniorrådgiver i Opinion i en kommentar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer