Full splid om Flintstones-huset

Etter en årelang kamp med byggesaksmyndighetene, kan eieren omsider puste lettet ut.

BLIKKFANG: Flintstones-huset, som det er blitt kjent som, ble opprinnelig designet av arkitekt William Nicholson og sto ferdig i 1976. For fire år siden fikk eiendommen en ny eier. Foto: AP / Eric Risberg / NTB
BLIKKFANG: Flintstones-huset, som det er blitt kjent som, ble opprinnelig designet av arkitekt William Nicholson og sto ferdig i 1976. For fire år siden fikk eiendommen en ny eier. Foto: AP / Eric Risberg / NTB Vis mer
Publisert

På toppen av ei ås i byen Hillsborough i California ruver en oppsiktsvekkende og fargerik, men omstridt eiendom.

Inspirert av den ikoniske tegneserien «The Flintstones», kan tomta skilte med beboelige domer, samt at den prydes med alle tenkelige samleobjekter fra den kjente barne-tv-serien.

Det var i 2017 at pensjonisten Florence Fang rykket inn og sikret seg huset. Eiendommen hadde da stått forlatt i flere år, før hun la 2,8 millioner dollar på bordet og kjøpte sitt drømmeobjekt.

Til søksmål

Siden har hun fylt området med figurer av karakterene i Flintstones-familien, samt at hun har gått til innkjøp av en rekke dinosaurskulpturer og et enormt Yabba Dabba Doo-skilt - inspirert av det berømte slagordet til selveste Fred Flintstone.

Det ble ikke byggesaksmyndighetene i Hillsborough videre imponert over, og beskrev Fangs eiendom som «en torn i øyet».

I 2017 gikk byen til søksmål mot Fang, og argumenterte for at hun ikke hadde søkt nødvendige tillatelser til å fylle tomta med de merkverdige gjenstandene.

- Sliten

Ifølge The Guardian og NBC News fikk hun pålegg om å stanse arbeidene og rette opp i forholdene, noe eieren nektet å imøtekomme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer