Full stans etter sushi-trend

Sushi-restauranter, hvor maten bokstavelig talt kommer på løpende bånd, vil avvikle driften av den ettertraktede attraksjonen.

«SUSHI-TERROR»: Begrepet «sushi-terrorisme» har trendet i japansk media den siste tida, og politiet er involvert. Video: Twitter @ . Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert

Japanske restauranteiere fortviler over respektløs atferd på restauranter med sushi-transportbånd.

Børsen har tidligere skrevet om at japanske tenåringer som bedriver uhygieniske «pranks» på flere restauranter.

«Spøkene» dreier seg blant annet om personer som slikker på soyaflasker, tar på andres sushi og andre som strør store mengder av det sterke tilbehøret wasabi over sushien.

Tar affære

Tiden der gjester kunne nyte høyteknologisk sushi-servering fra samlebånd, ser dermed ut til å være forbi. Det melder The Guardian.

SLUTT: Slike sushi-transportbånd får hard medfart etter at tenåringer har bedrevet uhygieniske spøker. Foto: Philip Fong / AFP / NTB
SLUTT: Slike sushi-transportbånd får hard medfart etter at tenåringer har bedrevet uhygieniske spøker. Foto: Philip Fong / AFP / NTB Vis mer

Sushikjeder -og restauranter kjemper for tiden en iherdig kamp for å opprettholde ryktet sitt som hygieniske spisesteder, tilsynelatende uten hell.

Flere har derfor sett seg nødt til å revurdere transportbåndene, i et håp om fortsatt å bli ansett som seriøse, hygieniske aktører.

En av de større sushi-tilbyderne i Tokyo tar nå affære, og skrur av alle transportbånd på sine 63 restauranter i tiden framover.

Kundene vil derfor få servert maten på tradisjonelt vis, via bordbestillinger.

Prosess

Endringene trer i kraft allerede i løpet av et par dager for enkelte utsalgssteder.

Alle transportbånd vil være skrudd av innen utgangen av april.

Selv om endringene blir gjennomført av hensyn til besøkende, er ikke alle like tilfreds.

- Dersom en roterende sushirestaurant ikke roterer, er det ikke da bare en vanlig sushirestaurant, skal være et av spørsmålene en ikke-navngitt bruker har stilt, ifølge samme avis.

Kunstig intelligens

Kura-sushi - en annen stor sushi-distributør basert i Japan, innfører mildt sagt utradisjonelle tiltak for å forhindre framtidige «skøyerstreker».

Bruk av kameraer med kunstig intelligens skal være et avgjørende tiltak for kjeden.

- Systemet kan angivelig oppdage «uvanlig» oppførsel fra våre kunder, sier sjef for PR i firmaet, Hiroyuki Okamato, til den japanske avisa Mainichi Shimbun.

Han legger imidlertid ikke skjul på at bruken av kameraer i praksis innebærer overvåkning av gjestene:

- Dette er ikke bare en krise for våre butikker, men for hele sushi-industrien generelt. Bruk av kunstig intelligens vil berolige kundene våre, selv om de blir satt under overvåkning, hevder han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer