Full stans etter sushi-trend

Sushi-restauranter, hvor maten bokstavelig talt kommer på løpende bånd, vil avvikle driften av den ettertraktede attraksjonen.

«SUSHI-TERROR»: Begrepet «sushi-terrorisme» har trendet i japansk media den siste tida, og politiet er involvert. Video: Twitter @ . Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert

Japanske restauranteiere fortviler over respektløs atferd på restauranter med sushi-transportbånd.

Børsen har tidligere skrevet om at japanske tenåringer som bedriver uhygieniske «pranks» på flere restauranter.

«Spøkene» dreier seg blant annet om personer som slikker på soyaflasker, tar på andres sushi og andre som strør store mengder av det sterke tilbehøret wasabi over sushien.

Tar affære

Tiden der gjester kunne nyte høyteknologisk sushi-servering fra samlebånd, ser dermed ut til å være forbi. Det melder The Guardian.

Sushikjeder -og restauranter kjemper for tiden en iherdig kamp for å opprettholde ryktet sitt som hygieniske spisesteder, tilsynelatende uten hell.

Flere har derfor sett seg nødt til å revurdere transportbåndene, i et håp om fortsatt å bli ansett som seriøse, hygieniske aktører.

En av de større sushi-tilbyderne i Tokyo tar nå affære, og skrur av alle transportbånd på sine 63 restauranter i tiden framover.

Kundene vil derfor få servert maten på tradisjonelt vis, via bordbestillinger.

Prosess

Endringene trer i kraft allerede i løpet av et par dager for enkelte utsalgssteder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer