Gass

Full stans: - Kan være første steg

Det russiske energiselskapet Gazprom har varslet at de stanser gassforsyningen til Polen og Bulgaria.

STANS: Russland og president Vladimir Putin har stanset gassforsyningene til Polen. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
STANS: Russland og president Vladimir Putin har stanset gassforsyningene til Polen. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Børsen): Den russiske gassproduksjonen til Polen er blitt stanset, melder Reuters og siterer de polske mediene Polsat News og Onet.pl.

Gass kommer inn til Polen via Yamal—rørledningen fra Hviterussland. Polen har gjentatte ganger sagt at de ikke vil følge Russlands krav om å betale for gassen de kjøper fra Gazprom i rubler. Russland innførte dette kravet etter invasjonen av Ukraina, og straffesanksjonene mot den russiske valutaen.

Ved 21.30-tida melder det bulgarske energidepartementet at Gazprom også har varslet at de vil stanse gassforsyningen fra 27. april, melder Reuters.

- Kontraktsbrudd

Det russiske energiselskapet Gazprom har varslet det polske energiselskapet PGNiG om at de vil stanse gassleveransen i Yamal-rørledningen fra klokka 8 onsdag, opplyser PGNiG i en pressemelding, ifølge Reuters.

Det polske selskapet sier videre at de vil ta steg for å gjenopprette gassforsyningen i tråd med Yamal-kontrakten. De sier også at stansen i forsyninger er et brudd på kontrakten, og at de har rett til å søke erstatning for kontraktsbrudd.

Energidepartementet til Bulgaria opplyser at de har tatt steg for å sikre seg alternative gassforsyninger, og at det foreløpig ikke vil bli noen restriksjoner på forbruk av gass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer