Shell:

Full stans

Oljegiganten Shell skal ikke lenger seile om Rødehavet, skriver Wall Street Journal.

STANS: Shell skal ikke lenger seile gjennom Rødehavet. Rutene blir i stedet for omdirigert. Foto: Vuk Valcic / SOPA Images / Shutterstock
STANS: Shell skal ikke lenger seile gjennom Rødehavet. Rutene blir i stedet for omdirigert. Foto: Vuk Valcic / SOPA Images / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske Shell vil ikke lenge bruke Rødehavet som transportrute i frykt for en opptrapping av Houthi-angrepene i området, sier kilder til Wall Street Journal.

Den amerikanske avisen siterer ikke navngitte kilder med kjennskap til saken. De sier at Shell innstiller transporten via Rødehavet på ubestemt tid. Dermed slutter de seg til flere andre selskaper som har gjort det samme.

Kildene sier at Shell frykter et massivt oljeutslipp og at mannskap skal bli skadd hvis Houthi-militsen lykkes med å rammet et av selskapets skip.

BENSINTYVER: Politiet etterforsker hendelsen etter flere bensintyver gjorde dette på en Shell-stasjon. Video: Shell Reiter. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Nylig gjennomførte USA og Storbritannia angrep mot houthi-militsen i Jemen i et forsøk på å sikre skipsfarten i Rødehavet.

Angrepene har likevel fortsatt, og tirsdag ble et greskeid tankskip truffet av en rakett.

Den iranskstøttede houthi-militsen sier de utfører angrepene i solidaritet med Hamas på Gazastripen, og at angrepene først og fremst er rettet mot skip med kobling til Israel.