Full stopp for søkkrik arving

Norges rikeste kvinne får ikke bygge Bygdøy-palass på 1045 kvadratmeter.

FIKK NEI: Else Helene Sundt ville rive flere eneboliger for å bygge et svært luksuspalass. Det har hun fått nei til av Oslo kommune og Statsforvalteren. Foto: 2023 Norkart AS/Plan- og bygningsetaten, Oslo Kommune
FIKK NEI: Else Helene Sundt ville rive flere eneboliger for å bygge et svært luksuspalass. Det har hun fått nei til av Oslo kommune og Statsforvalteren. Foto: 2023 Norkart AS/Plan- og bygningsetaten, Oslo Kommune Vis mer
Publisert

Norges rikeste kvinne, Else Helene Sundt (42), eier tre tilstøtende eiendommer på eksklusive Bygdøy i Oslo.

Hun kjøpte den første eiendommen for 24 millioner i 2009. Elleve år seinere sikret hun seg to naboeiendommer for til sammen 87,5 millioner. Her ligger det tre eneboliger.

Blankt avslag

Som Børsen tidligere har omtalt hadde Sundt planer om å fjerne de eksisterende boligene og bygge et gigantisk 1045 kvadrat stort luksuspalass over de tre tomtene.

Boligen er tegnet av Logg arkitekter, og det ble ikke spart på konfekten i utformingen av kjempehuset.

Villaen skulle ha sju toaletter og fem bad, i tillegg til svømmebasseng, spa, vinkjeller, bibliotek og et kjøkken på størrelse med en romslig Oslo-leilighet - 86 kvadratmeter.

Det sa Oslo kommune nei til. Saken har nå også blitt behandlet av Statsforvalteren i Oslo, som sier seg enig med kommunen, ifølge Avisa Oslo.

Dermed er det bom stopp for Sundts byggeplaner.

Sundt har riktignok fått lov til å rive de eksisterende boligene på eiendommene, men arkitektene må tilbake til tegnebrettet for at Sundt skal få godkjent ny bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.