Full strid etter tvangssalget

Deutsche Bank reiser sak mot den norske milliardæren Alexander Vik (65) og hans familie for angivelig å ha vanskeliggjort tvangssalget av IT-selskapet Confirmit slik at prisen ble lavere.

SAKSØKES - IGJEN: Deutsche Bank reiser et nytt søksmål mot milliardæren Alexander Vik - denne gang for å angivelig ha vanskeliggjort tvangssalget av det norske IT-selskapet Confirmit. Foto: Keith Hammett
SAKSØKES - IGJEN: Deutsche Bank reiser et nytt søksmål mot milliardæren Alexander Vik - denne gang for å angivelig ha vanskeliggjort tvangssalget av det norske IT-selskapet Confirmit. Foto: Keith Hammett Vis mer
Publisert

Etter en årelang kamp for å inndrive ei gjeld på rundt 300 millioner dollar, fikk Deutsche Bank i februar gjennomført et tvangssalg av det norske IT-selskapet Confirmit.

Men striden med Erik Martin Vik (93) og hans sønn, den norske milliardæren Alexander Vik (65), er slett ikke over.

- Deutsche Bank har valgt å saksøke Erik Martin Vik og flere familiemedlemmer på grunn av det de mener er en vanskeliggjøring av salget, og at det har blitt en lavere salgssum enn det kunne ha blitt, sier bankens representant, partner Olav Perland i advokatfirmaet Wiersholm, til Børsen/Dagbladet.

- Pengene overført

Perland forteller at Erik Martin Vik har gjort gjeldende at tvangssalget er ugyldig.

Han opplyser at Deutsche Bank har tatt ut forliksklage mot Alexander Vik, datteren Caroline Vik, Erik Martin Vik og og de Turks and Caicos-registrerte selskapene Sebastian Holdings og VBI Corporation.

Verken de saksøkte eller representanter for dem har besvart Børsens spørsmål i denne saken.

Perland opplyser at inntekten fra salget, som skjedde i regi av namsfogden, nå er overført til banken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer