Etter en årelang kamp for å inndrive ei gjeld på rundt 300 millioner dollar, fikk Deutsche Bank i februar gjennomført et tvangssalg av det norske IT-selskapet Confirmit.
Men striden med Erik Martin Vik (93) og hans sønn, den norske milliardæren Alexander Vik (65), er slett ikke over.
- Deutsche Bank har valgt å saksøke Erik Martin Vik og flere familiemedlemmer på grunn av det de mener er en vanskeliggjøring av salget, og at det har blitt en lavere salgssum enn det kunne ha blitt, sier bankens representant, partner Olav Perland i advokatfirmaet Wiersholm, til Børsen/Dagbladet.
- Pengene overført
Perland forteller at Erik Martin Vik har gjort gjeldende at tvangssalget er ugyldig.
Han opplyser at Deutsche Bank har tatt ut forliksklage mot Alexander Vik, datteren Caroline Vik, Erik Martin Vik og og de Turks and Caicos-registrerte selskapene Sebastian Holdings og VBI Corporation.
Verken de saksøkte eller representanter for dem har besvart Børsens spørsmål i denne saken.

Klappjakt på Alexander Viks (61) milliarder - nå tar hans far opp kampen i retten i Oslo
Perland opplyser at inntekten fra salget, som skjedde i regi av namsfogden, nå er overført til banken.
Verken han, namsfogden eller kjøperen Verdane vil oppgi salgssummen. I forkant mente meklerhuset ABG Sundal Collier, som foresto salget, at salget kunne gi banken mellom 100 og 150 millioner dollar.
Har kranglet siden 2008
Det var Alexander Vik-selskapet Sebastian Holdings som i London i 2013 ble dømt til å betale banken cirka 300 millioner dollar. Da hadde partene kranglet om regninga for feilslåtte valutahandler siden 2008.
I 2016 nådde striden norske rettssaler, da Deutsche Bank fikk arrest i aksjene i Confirmit, med sikte på et tvangssalg.

Milliardærdatteren Caroline (33) går rettens vei
Aksjene sto da i Alexander Viks far Erik Martin Viks navn, etter tidligere å ha vært oppført på først Sebastian Holdings og deretter Alexander Vik. Oslo byfogdembete mente at Sebastian Holdings var den reelle eieren.
Deretter fulgte en lang rekke ankesaker, inntil en høyesterettsavgjørelse i fjor sommer gjorde det mulig å gjennomføre tvangssalget.
Verserer fortsatt
Olav Perland forteller at Erik Martin Vik har anket to avgjørelser i Borgarting lagmannsrett til Høyesterett. Den ene gjelder bevisvurdering og rettsanvendelse, den andre gjelder beslutningen om tvangsdekning i aksjer.
En tredje sak sak i lagmannsretten, om påståtte feil ved Oslo byfogdembetes rettsanvendelse, saksbehandling og bevisbedømmelse, er avgjort i Deutsche Banks favør, men er ifølge lagmannsretten ikke rettskraftig.
Alexander Vik og Deutsche Bank
Nordmannen Alexander Vik, født 19. februar 1955, begynte karrieren som mekler i New York.
Han ble styrtrik under IT-boomen ved årtusenskiftet, som en dominerende eier i it-selskapet Xcelera.
Oppgir Monaco som bosted, men familien kontrollerer også fasjonable eiendommer i USA.
Han har uruguayansk mor og norsk far, men skal ikke selv ha bodd i Norge.
Vik vokste opp i Sverige og på Kanariøyene.
Han har eid IT-firmaet Confirmit og driver forretninger med blant annet IT, hoteller og vindyrking, i blant annet Norge, Uruguay, USA, England og Chile.
Viks selskap Sebastian Holding tapte i 2013 i en rettssak mot Deutsche Bank om valutahandler, og ble pålagt å betale banken cirka 300 millioner dollar.
