Full strid om dette: - Jævla kritisk

Kort tid etter en etterlengtet åpning, frykter Bob's pub i Oslo å måtte stenge dørene og permittere sine ansatte på ny.

KRITISK: Bareier Eivind Flognfeldt raser over beskjeden fra Oslo Kommune. Han vil ha uteserveringen sin tilbake. Reporter: Jeanette N. Vik / Video: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er et slag i trynet, sier bareier Eivind Flognfeldt til Børsen.

De siste seks åra har han drevet Bob's pub på Grønland i Oslo. Serveringsstedet har vært en del av lokalmiljøet i mange år før sistnevnte overtok driften. For kort tid siden kunne han igjen åpne dørene for sine gjester og stamkunder - der særlig uteserveringen brukes flittig i disse dager.

Nå sier Flognfeldt at han risikerer å måtte stenge dørene og permittere sine ti ansatte på ny.

- Dette er en jævla kritisk situasjon, for å si det mildt.

- Bolter i bakken

Han forteller om en knusende beskjed som dumpet ned i postkassa for to år siden: Bydel Gamle Oslo opplyste at det var begått en feil med arealoppmålingen av nettopp uteserveringen. Dermed måtte Flognfeldt fjerne 1,5 meter av det allerede begrensede utearealet.

- Ifølge plantegningene skulle arealet brukes som fortau. Området er leid ut som uteservering i minst ti år. Det står til og med et tre midt i veien der de mener det skal være fortau. Og gamle bolter i bakken som markerer grensen til uteserveringa.

Enhetsleder for lokalmiljø og folkehelse i Bydel Gamle Oslo, Vigdis Tvedt, beklager at bydelen tidligere hadde leid ut et område som Bob's pub ikke hadde anledning til å benytte. Hun forteller likevel at dagens drifter skal ha vært klar over hva som er godkjent areal helt siden 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer