Full Twist-krangel i Bergen

Selskapet Staples satte flere priser svært lavt for må vinne kontrakten om leveranser til Bergen kommune. Innkjøpet eksploderte og kontrakten måtte heves.

TWIST-TVIST: Det ble krøll da Twist-innkjøpene oversteg estimatet med 1000 prosent, og kontrakten mellom Bergen kommune og Staples ble sagt opp. Foto: Dagbladet
TWIST-TVIST: Det ble krøll da Twist-innkjøpene oversteg estimatet med 1000 prosent, og kontrakten mellom Bergen kommune og Staples ble sagt opp. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene på Twist-sjokolade, høretelefoner og ergonomiske mus ble satt veldig lavt da rekvisitaleverandøren Staples vant en anbudskonkurranse om levering til Bergen kommune.

Kontrakten med en ramme på 80 millioner kroner over fire år ble imidlertid sagt opp etter ni måneder etter at leverandøren økte prisene, skriver Bergens Tidende.

– Staples ønsket ikke å stå ved disse prisene. Da vi ikke kunne bli enige om en omforent varekatalog, ble vi satt i en situasjon som gjorde at vi ikke kunne fortsette, sier kommunens innkjøpssjef Birgitte Gullestad.

Staples' advokat skriver i et brev til kommunen at den hadde tatt ut langt mer av enkelte produkter enn hva det var lagt til grunn i anbudskonkurransen.

Dette gjaldt spesielt ergonomiske mus og headset, men også uttaket av møtesjokolade var et ømt punkt.

– Som redegjort for tidligere har det vært et uttak av Twist som har oversteget med mer enn 1000 prosent av estimatet, ­skriver advokaten i brevet.

Gullestad forklarer det påviste overforbruket av enkelte produkter i anbudet som et resultat av at Staples hadde dumpet prisene. Da kunne kommunen kjøpe inn mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer