Full VIP-skandale: Muldvarp skal ha jaktet rikinger

Hilton-kjeden i hardt vær. Saksøkt av konkurrent.

LUKSUS: Hilton skal ha brukt ufine metoder i forbindelse med åpningen av Waldorf Astoria Hotel i Beverly Hills. Det hevder i alle fall konkurrenten The Peninsula Bevery Hills, som saksøker hotellet for industrispionasje. FOTO: Rob Latour / Variety / REX / NTB scanpix
LUKSUS: Hilton skal ha brukt ufine metoder i forbindelse med åpningen av Waldorf Astoria Hotel i Beverly Hills. Det hevder i alle fall konkurrenten The Peninsula Bevery Hills, som saksøker hotellet for industrispionasje. FOTO: Rob Latour / Variety / REX / NTB scanpix Vis mer
Publisert

«Dette er et åpenbart og opprørende tilfelle av industrispionasje, tyveri av forretningshemmeligheter og urettferdig konkurranse, der Hiltons saksøkte ble tatt på fersken».

Ordlyden i søksmålet fra luksushotellet The Peninsula Beverly Hills levner ingen tvil om at de mener Hilton-hotellet Waldorf Astoria Hotel, også det i luksussegmentet, trådte langt over grensene i forbindelse med at hotellet ble åpnet i 2017, skriver Wall Street Journal.

Ville «stjele» gjester

De mener at Hilton-hotellet forsøkte å gi seg selv en push i oppstarten, gjennom å stjele informasjon om svært verdifulle kunder, nemlig rikinger fra Midtøsten.

For å få til det skal Hilton-hotellet, ifølge Peninsula, ha rekruttert Houssem Tasco, som hadde ansvaret for de verdifulle kundene hos nettopp Peninsula, som muldvarp.

I sin jobb for Peninsula gjennomførte Tasco jevnlig turer til Midtøsten for å pleie forholdet til VIP-gjestene, som er svært viktige for hotellet, og som hotellet hadde hatt kunderforhold til i over 20 år.

Peninsula har over lengre tid vært et av favorittstedene til den rike eliten i Midtøsten. For hvert besøk på hotellet legger de gjerne igjen flere millioner dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer