Norgesferie

Fullbooket - uten folk: - Katastrofe

Forhåndsbestillingene strømmer på, men personell til nøkkelstillinger nektes innreise. Nå roper sjefen for Torghatten Camping & Strandrestaurant et rungende varsko.

IKONISK. Torghatten er et populært reisemål på Helgelandskysten. Men for turistnæringa er utfordringene ikke over, tross rekordpågang av folk som vil bestille. Foto: Sergey Bogomyako / Shutterstock / NTB
IKONISK. Torghatten er et populært reisemål på Helgelandskysten. Men for turistnæringa er utfordringene ikke over, tross rekordpågang av folk som vil bestille. Foto: Sergey Bogomyako / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- 2020 ble jo tidenes norgesferie. Det var stort sett fullsatt her hver dag. Vi vet at det kommer til å bli mye av det samme i år. Faktisk ser vi en historisk økning i antall forhåndsbookinger, sier operativ leder Andre Wikstrøm ved Torghatten Camping & Strandrestaurant til Børsen.

Den eksepsjonelle veksten kan tallfestes.

- Ved utgangen av april hadde jeg forhåndsbestillinger til en verdi av 1 million kroner. Tilsvarende beløp på samme tid i fjor var 300 000 kroner. Det er en meget sterk trend, fastslår Wikstrøm.

Men i det kalenderen viser juni og storinnrykket nærmer seg, er det et overskyggende problem for driften av perlen med beliggenhet rett under det ikoniske fjellet på Helgelandskysten:

- Det som er veldig frustrerende nå, er at jeg ikke får inn helt nødvendig personale til drift av campingplassen og restauranten. Og jeg er langt fra alene i reiselivsbransjen om å få avslag på innreisetillatelse for nøkkelpersonale, sier Wikstrøm.

- Et kjempeproblem

Det utsagnet kan arbeidsgiverforeningene NHO og Virke skrive under på.

- Jeg får daglige telefoner fra frustrerte medlemmer. Det er et kjempeproblem både for restauranter og hotell at de nektes å hente inn nøkkelpersonell, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer