- Fullbooket på fem minutter

Det er helt tydelig at oslofolket er klare for å komme seg ut på restaurant og bar.

«ENDELIG»: Karl Henning Svendsen, som er involvert i driften av flere utesteder i Oslo, forteller om en enorm lettelse - og pågang - fra øltørste innbyggere etter at de onsdag kunne åpne kranene igjen, etter nesten 200 dager. Video: Klaus Fjellro. Reporter: Amanda Walnum Vis mer
Publisert

Det er grått og regntungt ute, men inne på Colonel Mustard er det «en gledens dag». Onsdag fikk pubene igjen lov til å servere øl, vin og sprit, og restaurantene kunne ønske gjester velkommen.

Gastropuben på Alexander Kiellands plass i Oslo er halvfull når Dagbladet kommer på besøk onsdag ettermiddag. Det er godt å komme i gang igjen, sier Karl Henning Svendsen, daglig leder i Noho Norge. Selskapet er involvert i mange utesteder i Oslo, blant annet Colonel Mustard.

1000 på venteliste

- Hvordan er det å ta imot øl- og vintørste oslofolk etter nesten 200 dager med stengte kraner?

- Førsteinntrykket vi har hatt i dag, er at alle som har kommet har vært glade for å komme tilbake. Det er mange stamgjester som har kommet tilbake, og de er glade for å være her. Vi får all mulig slags respons, fra at de sier «endelig er vi ute av fangenskap» til «endelig kan vi nyte sommeren».

Tidligere i uka varslet meteorologene at det er ventet sol og temperaturer godt over 20 grader flere steder i landet denne helga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.