- Fullbooket på fem minutter

Det er helt tydelig at oslofolket er klare for å komme seg ut på restaurant og bar.

«ENDELIG»: Karl Henning Svendsen, som er involvert i driften av flere utesteder i Oslo, forteller om en enorm lettelse - og pågang - fra øltørste innbyggere etter at de onsdag kunne åpne kranene igjen, etter nesten 200 dager. Video: Klaus Fjellro. Reporter: Amanda Walnum Vis mer
Publisert

Det er grått og regntungt ute, men inne på Colonel Mustard er det «en gledens dag». Onsdag fikk pubene igjen lov til å servere øl, vin og sprit, og restaurantene kunne ønske gjester velkommen.

Gastropuben på Alexander Kiellands plass i Oslo er halvfull når Dagbladet kommer på besøk onsdag ettermiddag. Det er godt å komme i gang igjen, sier Karl Henning Svendsen, daglig leder i Noho Norge. Selskapet er involvert i mange utesteder i Oslo, blant annet Colonel Mustard.

1000 på venteliste

- Hvordan er det å ta imot øl- og vintørste oslofolk etter nesten 200 dager med stengte kraner?

- Førsteinntrykket vi har hatt i dag, er at alle som har kommet har vært glade for å komme tilbake. Det er mange stamgjester som har kommet tilbake, og de er glade for å være her. Vi får all mulig slags respons, fra at de sier «endelig er vi ute av fangenskap» til «endelig kan vi nyte sommeren».

Tidligere i uka varslet meteorologene at det er ventet sol og temperaturer godt over 20 grader flere steder i landet denne helga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer