Fosen-aksjonen:

- Fullstendig fastlåst

En eventuell riving av vindkraftanleggene på Fosen vil kunne føre til store konsekvenser for den lille kystkommunen.

FASTLÅST: Ordfører i Åfjord kommune, Vibeke Stjern (Ap), mener situasjonen rundt vindkraftverkene virker fastlåst. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FASTLÅST: Ordfører i Åfjord kommune, Vibeke Stjern (Ap), mener situasjonen rundt vindkraftverkene virker fastlåst. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FOSEN (Dagbladet/Børsen):

- Da vi sa ja, så tror jeg, og jeg tror det den dag i dag, at alle som sa ja hadde en følelse av at de gjorde noe riktig, sier Vibeke Stjern (Ap).

Siden 2007 - året etter at Statkraft Development AS meldte sin interesse for utbygging av anlegg på Fosen - har Stjern vært ordfører i Åfjord kommune på Fosen.

De siste dagene har debatten stormet rundt Storheia og Roan vindkraftverk i den lille kystkommune i Trøndelag.

Nå mener ordføreren at situasjonen rundt de to vindkraftverkene virker fullstendig fastlåst.

110 millioner kroner

Årlig mottar kystkommunen inntekter på drøyt 60 millioner kroner fra eiendomsskatt for samtlige vindkraftverk i kommunen.

På spørsmål om kommunen har budsjettert med inntektene fra vindkraftverkene, svarer ordføreren:

- Ja, at man har gjort noen investeringer nå etter dette … Enhver kommune - uansett størrelse - vil like å ha en forutsigbar og god økonomistyring. Når en kommune får ekstraordinære inntekter utover det man har i løpet sitt, så budsjetter man ut ifra det, sier Stjern, som understreker at dette har gitt kommunen et større handlingsrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer