Opprørt etter Børsens bistandsavsløring:

- Fullstendig feilbruk

33 bistandsmillioner til luksusfasiliteter får både Frp og Ap til å reagere. Nå trekkes regjeringen inn i saken.

REAGERER: Sylvi Listhaug mener bruken av bistandsmidler i Norge er fullstendig ute av kontroll. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REAGERER: Sylvi Listhaug mener bruken av bistandsmidler i Norge er fullstendig ute av kontroll. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Børsen fortalte tirsdag om at statlige Norfund har investert 33 millioner bistandskroner i luksusfasiliteter tilrettelagt for oljeindustrien i Mosambik.

Investeringen gikk via skatteparadiset Mauritius.

Leilighetshotellet Norfund har investert i tilbyr opp til to-soveroms villaer med moderne fasiliteter, til døgnpriser fra 190 til 380 dollar (3500 kroner). Her er bar, restaurant og svømmebasseng - alt godt bevoktet 24 timer i døgnet.

- Meningsløst å bruke bistandspenger på investeringer som dette, som private selskaper åpenbart er interessert i å gjennomføre uten bistand, var dommen fra forskningsleder Espen Villanger ved Chr. Michelsens institutt (CMI).

Bakgrunnen for det norske bistandsfondet Norfunds investering på 33 millioner kroner, er enorme gassfunn i området. Den viktigste utviklingseffekten av denne investeringen er ifølge Norfund knyttet til «bygging av infrastruktur og tjenester for å tilrettelegge for utviklingen av regionens gassressurser».

Norfunds svar

Norfund forteller Dagbladet og Børsen at siktemålet med investeringen er å bidra til lokale arbeidsplasser hvis Mosambik lykkes med utviklingen av gassressurser i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer