Arendal:

- Fullstendig umulig å komme til

Møbelsnekkerverkstedet Henriksen Snekkeri måtte sende sine ansatte hjem tirsdag morgen. Først seks timer seinere fikk de spadd seg inn.

INNESNØDD: Møbelsnekkerverkstedet Henriksen Snekkeri så slik ut da de første ansatte kom på jobb tirsdag morgen. Først syv timer og en rekke telefoner seinere klarte de å rydde bort nok snø til å komme til bygget. Foto: Privat
INNESNØDD: Møbelsnekkerverkstedet Henriksen Snekkeri så slik ut da de første ansatte kom på jobb tirsdag morgen. Først syv timer og en rekke telefoner seinere klarte de å rydde bort nok snø til å komme til bygget. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg har aldri sett dette før, sier Ivar Grødal til Dagbladet Børsen.

Snøkaoset herjer for fullt i Arendal. Det fikk Grødal, daglig leder i Henriksen Snekkeri, erfare da han kom på jobb tirsdag morgen.

Som et bilde de tok tirsdag morgen viser, var inngangen og varemottaket til snekkerverkstedet fullstendig innesnødd.

- Det var komplett umulig å komme fram til bygget, sier Grødal.

Kaos

De ringte først til et brøytefirma, som måtte melde pass på grunn av maskinhavari.

- Vi har ringt rundt, men det har vært nærmest umulig å få hjelp i dag, sier Grødal.

Til slutt fikk de tak i en entreprenør som hadde en hjullaster tilgjengelig, som klarte å skufle snøen bort.

Først ved 13-tida fikk de adgang til verkstedet. Tirsdag har de ikke hatt mulighet til å ta imot vareleveranser. Det er noe møbelsnekkerverkstedet er avhengig av å få hver dag for å holde produksjonen oppe.

- En ting er at vi har vareleveranser som skal ut fra oss, men vi er også avhengig av å motta materialer og råvarer, forklarer han:

- Det får konsekvenser for driften.

NEDSNØDD: Dette synet møtte de ansatte ved snekkerverkstedet tirsdag morgen. Foto: Privat
NEDSNØDD: Dette synet møtte de ansatte ved snekkerverkstedet tirsdag morgen. Foto: Privat Vis mer

Krisestab

Nå er det springende punktet om man kan holde verkstedet fortløpende åpent.

- Det er kaos på alle veiene i hele området, forteller han.

- Jeg kjørte nettopp ut av et parkeringshus, og jeg kom meg nesten ikke ut på grunn av all snøen.

Arendal kommune har satt ned krisestab på grunn av snøkaoset, og det er innført gratis parkering på alle kommunale parkeringshus for å holde bilene borte fra gatene for å muliggjøre brøyting.

Både kommunen, politiet og veitrafikksentralen har anmodet alle som kan om å ha hjemmekontor.

Meteorolog Julie Solsvik Vågane forklarer hvor snøværet blir verst og kommer med en klar oppfordring til bilister. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Dagbladet TV / NTB Vis mer

- Kan bli flere dager

- Hvor store konsekvenser får dette for dere?

- Hver eneste dag teller i vår bedrift. Vi kan ikke ha møbelsnekkere på hjemmekontor. De må stå i fabrikken og lage ting for oss. Når det stanser får vi en tapt arbeidsdag. Faren er at det ser ut som at det kan bli flere dager, sier han.

- Når det er sagt er det unntakstilstand for alle. Jeg tror folk har forståelse for at det kan bli forsinkelser i leveransene.

Han er i bilen på vei til Grimstad på E18 når Børsen ringer. Føret på E18 har vært marerittaktig på strekningen, og en rekke vogntog og biler har stått bom fast.

- Jeg er på vei for å hente dattera mi. Hun har vært fast i Grimstad siden nyttårsaften, fordi det ikke har gått noen busser siden, sier han.

Strekningen E18 Lillesand - Grimstad har vært stengt i perioder som følge av både vogntog og personbiler som har stått fast. Grødal har selv kjørt forbi flere vogntog som har stått på E18.

Det er spesielt ved avkjøringsramper fra motorveier at mange vogntog sliter tirsdag.