Flykanselleringer

Fullt flykaos: KLM stanser billettsalg

Den nederlandske flygiganten føyer seg inn i rekka over selskaper som melder om trøbbel.

STANSER SALG: De nederlanske flygiganten KLM stanser salget av flybilletter for avganger inn og ut av Schiphol-flyplassen. Den siste tida har det vært enorme køer på den svært travle flyplassen. Foto: Piroschka Van De WouwPhoto by Jeroen JUMELET / ANP / AFP/ Netherlands OUT / NTB
STANSER SALG: De nederlanske flygiganten KLM stanser salget av flybilletter for avganger inn og ut av Schiphol-flyplassen. Den siste tida har det vært enorme køer på den svært travle flyplassen. Foto: Piroschka Van De WouwPhoto by Jeroen JUMELET / ANP / AFP/ Netherlands OUT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nederlandske flyselskapet KLM vil stanse salget av flybilletter for alle avganger ut av Schiphol-flyplassen i Amsterdam.

Det melder Reuters.

Det gjelder fram til mandag, da flyplassen sliter med å håndtere store folkemengder på grunn av mangel på sikkerhetspersonell.

Køer ut på gata

Videre sier de at de vil tilby kunder med billetter til flyreiser i løpet av de neste tre dagene, muligheten til å endre flyplanene sine.

Den siste tida har flyplassen, som er Europas tredje travleste, slitt med køer som strekker seg ut på gata. Det har gjort at reisende har måttet vente i timevis på å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen.

KLM er langt fra alene om å ha trøbbel.

Flere andre flyselskap har meldt om redusert sommertilbud, som blant annet skyldes mangel på personell. Det gjelder for eksempel British Airways, som nylig innstilte 16 000 flyginger, ifølge The Telegraph.

100 000 feriereiser flyttes

Nylig ble det kjent at også SAS kutter 4000 flyginger i sommer. Årsaken er bemanningsmangel og forsinkede flyleveranser.

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, sa til Børsen at kanselleringene gjelder mellom mai og august.

- Dette er for å være føre var, for å unngå en situasjon hvor det viser seg at vi ikke kan fly og at passasjerene står uten tilbud, sa han til Børsen tidligere i mai.

Eckhoff sier flere flyselskaper må ta ned kapasitet i sommer, og at dette er en global problemstilling.

Trolig vil over 100 000 SAS-passasjerer blir flyttet over til andre flyavganger enn de opprinnelige, bekreftet SAS sin pressesjef overfor DinSide på tirsdag.

Tidligere i mai sa Eckhoff at de har 75 000 flyginger i samme periode, og at de fleste vil ikke merke dette på noen måte enn at man vil bli booket om i løpet av timer eller samme dagen.

Flere tusen rammet

Torsdag skal flere tusen som skulle til sørligere strøk ha blitt rammet av flyplasskaos i Storbritannia.

Reisende på London-flyplassen Gatwick skal være rammet etter at EasyJet kansellerer eller utsatte rutefly som skulle ta av mellom klokka 13 og 15 i dag. Det skjer som følge det som skal være en «massiv IT-feil» på sine fly, melder MyLondon.

Minst 15 fly skal være rammet, skriver nettstedet.

De rammede flygingene skal inkludere flyreiser til Hellas, inkludert Aten, Skottland, Sveits, Malta, Spania, inkludert Tenerife og Mallorca, Frankrike inkludert Toulouse og Nice, og Nederland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer