Flykanselleringer

Fullt flykaos: KLM stanser billettsalg

Den nederlandske flygiganten føyer seg inn i rekka over selskaper som melder om trøbbel.

STANSER SALG: De nederlanske flygiganten KLM stanser salget av flybilletter for avganger inn og ut av Schiphol-flyplassen. Den siste tida har det vært enorme køer på den svært travle flyplassen. Foto: Piroschka Van De WouwPhoto by Jeroen JUMELET / ANP / AFP/ Netherlands OUT / NTB
STANSER SALG: De nederlanske flygiganten KLM stanser salget av flybilletter for avganger inn og ut av Schiphol-flyplassen. Den siste tida har det vært enorme køer på den svært travle flyplassen. Foto: Piroschka Van De WouwPhoto by Jeroen JUMELET / ANP / AFP/ Netherlands OUT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nederlandske flyselskapet KLM vil stanse salget av flybilletter for alle avganger ut av Schiphol-flyplassen i Amsterdam.

Det melder Reuters.

Det gjelder fram til mandag, da flyplassen sliter med å håndtere store folkemengder på grunn av mangel på sikkerhetspersonell.

Køer ut på gata

Videre sier de at de vil tilby kunder med billetter til flyreiser i løpet av de neste tre dagene, muligheten til å endre flyplanene sine.

Den siste tida har flyplassen, som er Europas tredje travleste, slitt med køer som strekker seg ut på gata. Det har gjort at reisende har måttet vente i timevis på å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen.

KLM er langt fra alene om å ha trøbbel.

Flere andre flyselskap har meldt om redusert sommertilbud, som blant annet skyldes mangel på personell. Det gjelder for eksempel British Airways, som nylig innstilte 16 000 flyginger, ifølge The Telegraph.

100 000 feriereiser flyttes

Nylig ble det kjent at også SAS kutter 4000 flyginger i sommer. Årsaken er bemanningsmangel og forsinkede flyleveranser.

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, sa til Børsen at kanselleringene gjelder mellom mai og august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.