Fyrer løs mot Facebook etter skandalen

- Dette er dominoeffekten, skriver Elon Musk.

REFS: Elon Musk fyrer løs mot Facebook. Foto: Odd ANDERSEN / AFP / NTB
REFS: Elon Musk fyrer løs mot Facebook. Foto: Odd ANDERSEN / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Joe Biden formelt skulle utpekes til president i den amerikanske Kongressen onsdag kveld norsk tid, brøt det ut skandaløse scener.

Trump-supportere tok seg gjennom sperringer, og inn på Capitol Hill, der kongressmedlemmer fra begge partier, og visepresident Mike Pence, måtte eskorteres bort i sikkerhet.

Først flere timer etter kunne kongressrepresentantene returnere for å fortsette på jobben med å formelt utpeke Joe Biden til amerikansk president, noe som skjedde i morgentimene torsdag norsk tid.

Refser Facebook

De sjokkerende scenene har blitt fordømt verden over. Også amerikanske rikinger og Wall Street-topper er forbannet. Blant dem den eksentriske Tesla-gründeren Elon Musk.

I en Twitter-melding deler han et meme, som gjør det helt klart at han mener Facebook må ta mye av skylden for scenene som utspilte seg onsdag kveld og natt til torsdag.

Musk har nemlig delt et bilde av en mann som er i ferd med å dytte borti en bitte liten dominobrikke.

Ved dominobrikken står det: «En nettside for å vurdere kvinnene på campus».

Det henvises da til Facebook og Mark Zuckerberg. I 2003 skrev han nemlig et program som sammenliknet bilder av to personer, slik at brukeren selv kunne velge hvem som var mest attraktiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer