G7-landene: Enige om
russisk oljeembargo

I en felles erklæring forplikter de syv landene seg til å stanse import av russisk olje og gass.

MØTTES DIGITALT: Lederne for G7-landene ble enige om en rekke punkter da de søndag snakket sammen i et videomøte. Foto: REUTERS
MØTTES DIGITALT: Lederne for G7-landene ble enige om en rekke punkter da de søndag snakket sammen i et videomøte. Foto: REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder nyhestbyrået Reuters.

Det internasjonale forumet G7 består av USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Japan, Canada og Italia.

Lederne for de respektive landene kom til enighet under et videomøte søndag.

«Vi vil forsikre oss om at vi gjør det på en ryddig måte til riktig tid, for på den måten å sørge for at verden klarer å finne alternativer», heter det blant annet i erklæringen, som er publisert på nettsidene til Det hvite hus.

Vil akselerere grønn overgang

De vil ifølge erklæringen også sørge for en «stabil og bærekraftig global energiforsyning og rimelige priser for forbrukere».

Det skal landene få til blant annet ved å akselerere prosessen mot å bli mindre avhengige av fossile energikilder, og overgangen til ren energi.

G7 har også blitt enige om å ta grep som vil isolerere Russland ytterligere fra verdensmarkedet «langs alle sektorer av landets økonomi».

De vil i tillegg fortsette å innføre sanksjoner mot russiske banker som er knyttet til den globale økonomien, og som er avgjørende for Russlands finanssystem.

EUs forslag kan stanses

Tidligere denne uken foreslo EU-kommisjonen å innføre russisk oljeembargo. De ønsker å fase ut import av russisk olje i løpet av det neste halve året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer