Rekordhøyt tips

Ga 142 000 kroner for pølser og sylteagurk

Flere reagerer på restaurantens avgjørelse.

OVERRASKET: De ansatte på The Stumble inn trodde ikke sine egne øyne, da de så summen som mannen hadde lagt igjen. Foto: Twitter
OVERRASKET: De ansatte på The Stumble inn trodde ikke sine egne øyne, da de så summen som mannen hadde lagt igjen. Foto: Twitter Vis mer
Publisert

- Han sa bare at vi hadde jobbet veldig hardt og at han ville gjøre noe hyggelig. Mannen ville virkelig at vi skulle ha pengene.

Det sier bartenderen Michelle Mccudden ved restauranten The Stumble Inn i New Hampshire til NBC Boston, etter at de tidligere denne uka fikk besøk av det hun omtaler som en mystisk mann.

Han bestilte deretter et par pølser, noen drinker, og fritert sylteagurk, et måltid som i utgangspunktet kom på rett over 37 dollar.

Deles

Da det var tid for å betale, ble de ansatte på restauranten svært overrasket. Mannen hadde nemlig lagt igjen 16 000 dollar i tips.

Totalt hadde mannen lagt igjen rett i overkant av 142 000 norske kroner ifølge dagens valutakurser.

- Jeg trodde at det var en feil, sier restaurantens eier Mike Zarella til kanalen.

Han forteller videre at alle de ansatte som var på jobb den kvelden, inkludert kokkene, deler tipset seg imellom.

- Vi gikk alle bort for å takke ham. Det har vært et virkelig tøft år for oss. At noen gjør noe slikt, har virkelig gjenopprettet min tro på menneskeheten, sier han til kanalen.

VERDIFULLT: To slike skrin med det som trolig er mellom 200 og 300 000 ble resultatet av skoleturen. Video: Feda Skole Vis mer

Dårlig mottatt

At restauranten valgte å dele tipset, faller midlertidig ikke bare i god jord rundt omkring.

Restauranten har nå mottatt en rekke dårlige anmeldelser, samt at flere personer har tatt diskusjonen på sosiale medier, skriver The Independent.

- Ok, la meg se om jeg forstår dette korrekt. Den samme eieren som synes det er greit å betale servitørene sine to dollar og 13 cent i timen, skal også bestemme hva den ansatte skal gjøre med tipset, skriver en bruker på Twitter.

Instagram-profilen til spisestedet, som ikke har blitt oppdatert siden 2018 har også blitt rammet av hatske kommentarer:

- Det er ikke rettferdig at dere tar servitørens penger. Hun burde saksøke dere, skriver en.

En annen mener eieren er en klovn og at servitøren burde få alle pengene.

Selv sier Zarella at han er lei av denne kritikken.

- Det er helt vanlig at medarbeidere deler tipset her daglig, sier restauranteieren.

Den lokale nyhetsankeret Amanka Ubaka skal ha snakket med eieren. I en Twitter-melding skriver hun at eieren selv ikke vil beholde et eneste øre av tipset.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer