Bjarne Melgaard

Ga 18 mill. for leilighet i «slott»

Får over dobbelt så stor boltreplass når han samtidig kvitter seg med sin gamle leilighet.

TJENER MILLIONER: Bjarne Melgaard er kjent for sine uttrykksfulle og provoserende malerier, installasjoner, foto og videoverk. Foto: Cornelius Poppe / NTB
TJENER MILLIONER: Bjarne Melgaard er kjent for sine uttrykksfulle og provoserende malerier, installasjoner, foto og videoverk. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunstneren Bjarne Melgaard har sikret seg en perle på 190 kvadratmeter i det ettertraktede luksuskomplekset Sverresgården på Oslos beste vestkant.

Melgaard, som regnes en av Norges fremste nålevende kunstnere, la 18 millioner kroner på bordet.

«Slott»

Komplekset, som også kalles «Sverreslottet», ligger på hjørnet av Drammensveien og Thomles gate ved Solli plass, på Oslos vestkant.

Det er oppkalt etter arkitekten Ole Andreas Sverre, som tegnet bygget på slutten av 1800-tallet.

Den storslagne fasaden på luksusbygget er ifølge annonsen i nyrenessanse-stil, og utsmykket med karnapper, spir og løvehoder. I tillegg byr den på innrissinger av engler - såkalte kjeruber.

Melgaard skal ha kjøpt leiligheten av et par som betalte 9,5 millioner i 2013, ifølge bladet Kapital som først omtalte salget.

Leiligheten har tre soverom og to bad. Takhøyden beskrives i annonsen som sjenerøs, hele 3,5 meter skiller gulv og tak på det meste. Én balkong har utgang fra kjøkken, en annen fra fellesarealet.

Videre byr leiligheten på «originale detaljer som dørhåndtak av elfenben».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer