Opphever nasjonal skjenkestopp:

Ga Erna skyllebøtte: - Glad i dag

Restaurantsjefen Marius Heitmann i Hammerfest er en av dem som jubler over regjeringens første steg i gjenåpningsplanen.

GRADVIS GJENÅPNING: Statsminister Erna Solberg om de nye tiltakene som skal gjelder fra 16. april. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 25. mars, rett før påske, innførte regjeringa nasjonal skjenkestopp. Det fikk eier og daglig leder av Fresh restaurant og bar i Hammerfest, Marius Heitmann, til å reagere kraftig.

Når regjeringa nå opphever den nasjonale skjenkestoppen fra og med fredag, er finnmarkingen godt fornøyd.

- Nå er vi veldig glade. Endelig har de tatt til fornuft, så i dag er jeg en blid mann, sier han til Børsen.

Skjenking til klokka 22

Under dagens pressekonferanse opplyste statsminister Erna Solberg blant annet at det nasjonale skjenkeforbudet oppheves fra og med fredag 16. april.

Nå vil det igjen bli mulig å servere alkohol fram til klokka 22, med krav om matservering. Det er de samme reglene som var gjeldende før 25. mars.

- Jeg vet at jeg nå har noen ansatte som gleder seg veldig til å jobbe framover. Vi har klart å holde de ansatte i jobb i denne perioden, men det er klart at de har mistet en del timer på dette, sier Heitmann.

KVELERTAK: Bareier Marius Heitmann om regjeringens skjenkerestriksjoner. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

På spørsmål om han hadde turt å håpe på gjenåpningen, er svaret fra Heitmann ja.

- I dag var jeg sikker på at de kom til å åpne for servering til klokka 22 og jeg så også for meg at det ville bli spiseplikt. Og nå er vi jo faktisk kommet dit hen at vi sier oss fornøyd med det, sier Heitmann sarkastisk.

- Tør du å håpe at denne gjenåpninga blir permanent?

- Ja, nå håper vi at dette er første steg av gjenåpninga. Min bransje jobber i alle fall hardt for at det skal være mulig å holde åpnet, så vi ser lyst på framtida.

- Fortsatt strenge

Det nasjonale skjenkeforbudet ble i denne omgang innført før påske. Begrunnelsen var den økte smitten, som i forkant av dette hadde slått alle rekorder.

Den gang sparte ikke Heitmann på kruttet og omtalte de nasjonale tiltakene som «meningsløse» og «bak mål». Han kalte videre regjeringens begrunnelse «latterlig» og mente regjeringens tiltak «bommer hver gang, hele tida».

- Man begynner jo å lure på om man blir sinnssyk. Det går bra, utrolig nok. Man har kommet dit at man ikke kan gjøre annet enn å smile og le, sa han blant annet til Børsen.

Lettelser i de nasjonale tiltakene vil ikke ha betydning for de områdene på Østlandet som har regionale tiltak fastsatt av regjeringen, eller kommuner med strenge lokale forskrifter, slik som Oslo og Steinkjer.

- Selv om det kommer noen lettelser i de nasjonale tiltakene fra fredag, er de fortsatt strenge, sier Solberg.

I starten av mai skal regjeringen vurdere om det er trygt nok å gjennomføre neste trinn i gjenåpningsplanen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer