Opphever nasjonal skjenkestopp:

Ga Erna skyllebøtte: - Glad i dag

Restaurantsjefen Marius Heitmann i Hammerfest er en av dem som jubler over regjeringens første steg i gjenåpningsplanen.

GRADVIS GJENÅPNING: Statsminister Erna Solberg om de nye tiltakene som skal gjelder fra 16. april. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 25. mars, rett før påske, innførte regjeringa nasjonal skjenkestopp. Det fikk eier og daglig leder av Fresh restaurant og bar i Hammerfest, Marius Heitmann, til å reagere kraftig.

Når regjeringa nå opphever den nasjonale skjenkestoppen fra og med fredag, er finnmarkingen godt fornøyd.

- Nå er vi veldig glade. Endelig har de tatt til fornuft, så i dag er jeg en blid mann, sier han til Børsen.

Skjenking til klokka 22

Under dagens pressekonferanse opplyste statsminister Erna Solberg blant annet at det nasjonale skjenkeforbudet oppheves fra og med fredag 16. april.

Nå vil det igjen bli mulig å servere alkohol fram til klokka 22, med krav om matservering. Det er de samme reglene som var gjeldende før 25. mars.

- Jeg vet at jeg nå har noen ansatte som gleder seg veldig til å jobbe framover. Vi har klart å holde de ansatte i jobb i denne perioden, men det er klart at de har mistet en del timer på dette, sier Heitmann.

På spørsmål om han hadde turt å håpe på gjenåpningen, er svaret fra Heitmann ja.

- I dag var jeg sikker på at de kom til å åpne for servering til klokka 22 og jeg så også for meg at det ville bli spiseplikt. Og nå er vi jo faktisk kommet dit hen at vi sier oss fornøyd med det, sier Heitmann sarkastisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer