Putin taler til verden:

«Game over»

Russlands president Vladimir Putin taler fredag ettermiddag under økonomiforumet SPIEF i St. Petersburg.

En kryptisk beskjed dukket opp på skjermen før Russlands president Vladimir Putin talte under et økonomisk forum i St. Petersburg fredag 16. juni. Reporter: Edward Stenlund. Video: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin taler fredag ettermiddag under økonomiforumet SPIEF i St. Petersburg.

Hele seansen ble innledet av en animert propagandavideo, samtidig som en mannestemme langer ut mot Vesten:-

- I flere år har USA og deres allierte levd av å utnytte seg av resten av verden. De har fått alle andre til å spille et spill, hvor de selv finner på reglene, sier stemmen.

Det hevdes videre at 2022 har vist at man ikke kan vinne over Russland på slagmarken, eller kvele Russland med sanksjoner.

- De som innfører sanksjoner straffer bare seg selv, hevder stemmen.

- Et helt år under alvorlig trykk, har vist at Russlands økonomi er mye mer motstandsdyktig enn Vesten har trodd. BNP, økonomien, alle felt viser vekst. Banksektoren er stabil, vi finner nye eksportmarked.

- Russland fortsetter å jobbe på egen hånd med å jakte våre objektiver. Spillet, som spilles etter Vestens regler er over. «Game over», fortsetter stemmen.

Skryter av økonomien

Putin går på talerstolen rett etter klokka 14.

- Min uttalelse i dag kommer til å handle om russisk utvikling og våre planer på ulike felt, starter den russiske presidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer