Gangstervilla solgt for svimlende sum

Punget ut for den beryktede gangstersjefen Al Capone sitt tidligere hjem.

LUKSUS: Al Capone, kjent som «Scarface», boltret seg på denne luksuseiendommen i Miami Beach, Florida, mellom 1928 og 1947. Foto: Splash News / NTB
LUKSUS: Al Capone, kjent som «Scarface», boltret seg på denne luksuseiendommen i Miami Beach, Florida, mellom 1928 og 1947. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Luksusvillaen som en gang var hjemmet til gangsteren Al Capone, ble nylig solgt for svimlende 15,5 millioner dollar, eller 132,6 millioner kroner.

Det skjer bare uker etter at boligutviklere kjøpte eiendommen for 10,75 millioner dollar med planer om å rive huset, ifølge blant andre Mansion Global.

Kjøperen er et selskap kalt 93 Palm Residence LLC.

Riving stanset

Til tross for Capones fryktelige rykte og kriminelle historie, gikk lokalbefolkningen sammen for å stanse rivningsplanene. En underskriftskampanje for å bevare huset samlet 25 000 signaturer, ifølge Mansion Global.

Miami Beach-eiendommen er rett i underkant av 700 kvadratmeter stor. Boligen har sju soverom, sju bad, og ble totalrenovert i 2015, skriver samme nettsted.

Gangster

Den beryktede gangsteren Al Capone, også kjent som «Scarface», herjet i Chicagos underverden på 1920-tallet.

Hans utrolige liv er portrettert i flere filmer, blant annet i Hollywood-filmen «Capone» fra 2020. Mest kjent er kanskje «The Untouchables» fra 1987.

Capone kjøpte den aktuelle luksuseiendommen for 40 000 dollar i 1928, som 29-åring, og den skal ha vært et solfylt tilfluktssted fra Chicagos harde vintre, ifølge The New York Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer