Sam Bankman-Fried:

Går av: - Dreit meg ut

Skandalene står i kø for kryptobørsen FTX, som nå har søkt om konkursbeskyttelse.

KRYPTOKRISE: Sam Bankman-Fried skaper overskrifter i finanspressen denne uka, etter at kryptoimperiet hans er i ferd med å rase. Foto: FTX / Reuters / NTB
KRYPTOKRISE: Sam Bankman-Fried skaper overskrifter i finanspressen denne uka, etter at kryptoimperiet hans er i ferd med å rase. Foto: FTX / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Sam Bankman-Fried (30), som av internasjonale medier er omtalt som «gullgutten» i krypto, står i en økonomisk krise av dimensjoner.

Etter å ha startet kryptobørsen FTX, som ble en av verdens største, tjente han seg styrtrik.

Suksessen satte amerikaneren på finanskartet, og han har vært spådd som den neste Jean Pierpont Morgan, gründeren av storbanken JPMorgan, eller kjendisinvestor Warren Buffet.

Nå er han ferdig i sitt eget selskap, melder FTX fredag.

Tapte «alt»

Denne uka har kryptoimperiet slått sprekker. Veggene har rast ned rundt Bankman-Fried etter at det kom fram at selskapet slet med å betale sine økonomiske forpliktelser.

Fredag melder FTX i en pressemelding, lagt ut på Twitter, at Bankman-Fried går av som toppsjef. Selskapet søker også om konkursbeskyttelse, såkalt Chapter 11.

Rivalen Binance kom inn fra siden tidligere i uka for å kjøpe selskapet og redde det, men trakk seg i siste liten da det kom fram mer om skyggesidene til FTX.

I løpet av ei natt forduftet 94 prosent av formuen til Bankman-Fried, som ikke lenger kunne smykke seg med tittelen dollarmilliardær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.