Gustav Witzøe:

Går av som konsernsjef

Laksemilliardæren trer av 31 år etter at han startet Salmar.

FERDIG: Gustav Witzøe går av som konsernsjef i Salmar. Foto: Aftenposten/NTB
FERDIG: Gustav Witzøe går av som konsernsjef i Salmar. Foto: Aftenposten/NTB Vis mer
Publisert

Grunnlegger av Salmar, Gustav Witzøe (68), går av som konsernsjef i selsapet. Det melder Salmar i en børsmelding tirsdag morgen. Styret har ansatt Linda Litlekalsø Aase (55) som ny konsernsjef.

- Jeg er ydmyk og har enorm respekt for den fantastiske jobben Gustav Witzøe og hans 1 800 dyktige medarbeidere gjør, og gleder meg til å lede Salmar-laget videre, sier hun i børsmeldingen.

Hun tiltrer den nye stillingen seinest 1. juni i år. Lakseoppdrettselskapet ble startet i 1991 av Witzøe. Selskapet ble børsnotert i 2007, og er i dag verdt 76,5 milliarder kroner. Det er bare to og et halvt år siden 68-åringen gikk inn i rollen som konsernsjef, etter Olav-Andreas Ervik.

- Jeg er svært stolt over det Salmar har blitt. Vi er et enestående lag av dyktige medarbeidere i alle deler av selskapet. Vi har viktige samarbeidspartnere blant eierne, i det private næringslivet, i akademia og blant myndighetene som deler våre ambisjoner for norsk oppdrettsnæring. Jeg gleder meg med tanken på alt vi fortsatt skal skape og at Linda har påtatt seg oppgaven som lagkaptein, sier Witzøe.

RASER: Milliardær raser mot Golden-vits etter fredagens «Nytt på Nytt». Video: NRK. Reporter: Emma Dalen. Vis mer

I børsmeldingen står det at han fortsatt vil ha en aktiv rolle i selskapet, gjennom som erfaring og kompetanse.

Styreleder Lars Inge Nordhammer sier i børsmeldingen at han kommer til å bidra aktivt rundt NTS-prosessen. Det ble kjent for knappe to uker siden at Salmar hadde vunnet budkrigen om majoriteten av aksjene i havbrukskonsernet NTS.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer